NS-fietsenstallingen Breda

Nieuwe incheckzone bij NS-stalling moet fietsfile voorkomen

Nederland, Breda, 09 september 2019, feestelijke openingsmoment van de Bike Lane in de fietsenstalling Station Breda, een systeem waarbij reizigers handiger in- en uit- kunnen checken in de fietsenstalling. reizigers foto: Peter Hilz

Om het in- en uitchecken bij de fietsenstallingen op NS-stations te versnellen, test NS momenteel een nieuwe in- en uitcheckzone. Door een tag op de fiets, kunnen reizigers het voertuig weer ophalen zonder langs een medewerker te hoeven. Dit moet voorkomen dat er files van fietsen ontstaan tijdens de spitsuren.

De proef is maandag gestart op Breda Belcrum en gaat komende vrijdag beginnen in Harderwijk. Bij reizigers die interesse hebben om deel te nemen aan de proef, werd door medewerkers in de stalling een gratis ‘tag’ op de fiets bevestigd. Wanneer reizigers hiermee voorbij nieuwe incheckpalen lopen, wordt het voertuig automatisch in- en weer uitgecheckt.

Fietsfile

Als de test slaagt, kan NS ook landelijk deze techniek gaan gebruiken. Het is dan niet meer noodzakelijk dat een medewerker de fiets zelf uitcheckt. Onlangs opende de grootste fietsenstalling van Europa in Utrecht, maar dat zorgde in de eerste week van september voor files. Er wilden zo veel mensen tegelijkertijd hun fiets weer ophalen dat er rijen ontstonden. NS besloot daarop om meer personeel in te zetten.

Aangezien NS in de toekomst alleen nog maar meer fietsen verwacht, wordt momenteel nagedacht over nieuwe technieken en innovaties om reizigers betere dienstverlening te bieden. Dit gebeurt onder andere in het NS Fiets Innovatielab. In dit lab wordt samengewerkt met ProRail, gemeenten en leveranciers.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe incheckzone bij NS-stalling moet fietsfile voorkomen | OVPro.nl
NS-fietsenstallingen Breda

Nieuwe incheckzone bij NS-stalling moet fietsfile voorkomen

Nederland, Breda, 09 september 2019, feestelijke openingsmoment van de Bike Lane in de fietsenstalling Station Breda, een systeem waarbij reizigers handiger in- en uit- kunnen checken in de fietsenstalling. reizigers foto: Peter Hilz

Om het in- en uitchecken bij de fietsenstallingen op NS-stations te versnellen, test NS momenteel een nieuwe in- en uitcheckzone. Door een tag op de fiets, kunnen reizigers het voertuig weer ophalen zonder langs een medewerker te hoeven. Dit moet voorkomen dat er files van fietsen ontstaan tijdens de spitsuren.

De proef is maandag gestart op Breda Belcrum en gaat komende vrijdag beginnen in Harderwijk. Bij reizigers die interesse hebben om deel te nemen aan de proef, werd door medewerkers in de stalling een gratis ’tag’ op de fiets bevestigd. Wanneer reizigers hiermee voorbij nieuwe incheckpalen lopen, wordt het voertuig automatisch in- en weer uitgecheckt.

Fietsfile

Als de test slaagt, kan NS ook landelijk deze techniek gaan gebruiken. Het is dan niet meer noodzakelijk dat een medewerker de fiets zelf uitcheckt. Onlangs opende de grootste fietsenstalling van Europa in Utrecht, maar dat zorgde in de eerste week van september voor files. Er wilden zo veel mensen tegelijkertijd hun fiets weer ophalen dat er rijen ontstonden. NS besloot daarop om meer personeel in te zetten.

Aangezien NS in de toekomst alleen nog maar meer fietsen verwacht, wordt momenteel nagedacht over nieuwe technieken en innovaties om reizigers betere dienstverlening te bieden. Dit gebeurt onder andere in het NS Fiets Innovatielab. In dit lab wordt samengewerkt met ProRail, gemeenten en leveranciers.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.