Zero emissie mobiliteit

‘Mobiliteit en energie komen bij elkaar in zero emissie-mobiliteit’

De Vervoerregio Amsterdam wil overschakelen naar een volledig CO2-neutraal mobiliteitssysteem. Dit kan alleen maar door kennis te delen en informatie uit te wisselen tussen de mobiliteits- en energiewereld. Daarom wil de Vervoerregio dat deze werelden elkaar ontmoeten op het evenement Zero Emissie Mobiliteit op 6 november. “We verbinden hier de organisaties in het werkveld van mobiliteit en energie en delen we kennis, ervaring en innovatie op het gebied van Zero Emissie”, aldus de Vervoerregio.

Deelnemers zullen dus alles leren over zero emissie mobiliteit. Tijdens dit evenement zal niet alleen informatie gezonden worden, maar moeten deelnemers ook echt aan de slag om aan het einde samen tot een resultaat te komen. Zo wordt bijvoorbeeld met Station Bijlmer als case gezocht naar manieren om elkaar te versterken en slim gebruik te maken van de aanwezige energiecapaciteit.

Sprekers

Het dilemma wordt heel breed ingestoken. Natuurlijk komt zero emissie-busvervoer en de aanwezige uitdagingen hier aan bod. Experts van netbeheerder Liander en van Elaad zullen ook samen dieper ingaan op de de zaken waar netbeheerders tegenaan lopen en het belang van goede samenwerking. Tegelijkertijd worden de deelnemers bijgepraat over de instrumenten die gemeenten tot hun beschikking hebben en krijgen ze de handvatten om gedrag te veranderen.

De dag wordt gestart door keynote speaker Jelmer Mommers, correspondent Klimaat & Energie voor De Correspondent. Hij zal deelnemers eerst bewust maken van de urgentie van een CO2-neutraal mobiliteitssysteem. Het evenement is van 09.00 tot 16.00 uur in het BIMHUIS in Amsterdam. Aanmelden kan via de website van de Vervoerregio Amsterdam:

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur van VerkeersNet.nl en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group, waaronder OVPro.nl.

1 reactie op “‘Mobiliteit en energie komen bij elkaar in zero emissie-mobiliteit’”

Pat Rick|30.10.19|17:16

Men moet dit niet ingewikkelder maken dan het is: er is een mobiliteitsprobleem dat kan worden opgelost door zero-emissie oplossingen (metro, electrische bussen, electrische taxi’s, electrische deelauto, fiets, voet) ipv fossiel.

Het is belangrijker om OV hiermee verder uit te bouwen en zo de files te bestrijden. Met spoed metro aanleggen naar Schiphol/Hoofddorp/e.v., Havenstad/Zaanstad. Men moet een life-style ondersteunen waar mensen geen eigen auto nodig achten

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.