Station Eindhoven van voren (foto: NS)

NS gaat deelauto’s aanbieden

Foto: NS

Op treinstations verspreid over heel Nederland moet het mogelijk worden een deelauto te pakken van NS. Die auto krijgt geen blauw-geel uiterlijk, zoals de OV-fiets, maar zal wel herkenbaar zijn als een auto die bij de NS hoort.

NS kondigde de komst van de deelauto’s vorige week aan bij de presentatie van de jaarcijfers. De spoorvervoerder is nog in gesprek met aanbieders van deelauto’s over de hoeveelheid stations waar de auto’s komen. “Vooral op regionale stations zijn de auto’s nuttig. Daar zijn vaak plekken waar je met het OV bijvoorbeeld ’s avonds laat niet meer kunt komen”, aldus een woordvoerder van NS. De deelauto’s zijn straks te boeken en te betalen via de NS-app, meldt het ANP.

Verdere groei

Topman Roger van Boxtel zei dat NS “het beter doet dan ooit.” De bodemwaarden voor alle twaalf prestatie-indicatoren werden gehaald, waarmee de vervoerder met name aan de politiek wil laten zien dat er tegenwoordig heel goed wordt gepresteerd. Daarnaast werd bekend gemaakt dat onder de circa 20.000 medewerkers een bonus van 6 miljoen euro wordt verdeeld. NS gaf verder onder meer aan de groei van het aantal reizigers te willen voortzetten.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS gaat deelauto’s aanbieden | OVPro.nl
Station Eindhoven van voren (foto: NS)

NS gaat deelauto’s aanbieden

Foto: NS

Op treinstations verspreid over heel Nederland moet het mogelijk worden een deelauto te pakken van NS. Die auto krijgt geen blauw-geel uiterlijk, zoals de OV-fiets, maar zal wel herkenbaar zijn als een auto die bij de NS hoort.

NS kondigde de komst van de deelauto’s vorige week aan bij de presentatie van de jaarcijfers. De spoorvervoerder is nog in gesprek met aanbieders van deelauto’s over de hoeveelheid stations waar de auto’s komen. “Vooral op regionale stations zijn de auto’s nuttig. Daar zijn vaak plekken waar je met het OV bijvoorbeeld ’s avonds laat niet meer kunt komen”, aldus een woordvoerder van NS. De deelauto’s zijn straks te boeken en te betalen via de NS-app, meldt het ANP.

Verdere groei

Topman Roger van Boxtel zei dat NS “het beter doet dan ooit.” De bodemwaarden voor alle twaalf prestatie-indicatoren werden gehaald, waarmee de vervoerder met name aan de politiek wil laten zien dat er tegenwoordig heel goed wordt gepresteerd. Daarnaast werd bekend gemaakt dat onder de circa 20.000 medewerkers een bonus van 6 miljoen euro wordt verdeeld. NS gaf verder onder meer aan de groei van het aantal reizigers te willen voortzetten.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.