Syntus Overijssel in Deventer

Pleidooi voor WhatsApp/sms-alert in OV Overijssel

Foto: inge

Reizigers in het openbaar vervoer in Overijssel moeten het via WhatsApp of sms kunnen melden dat ze zich onveilig voelen. Een motie met die strekking is namens verschillende partijen in Provinciale Staten van Overijssel ingediend.

Daarmee willen de partijen het voorbeeld van NS volgen. De spoorvervoerder heeft  sinds kort de mogelijkheid dat reizigers die zich in treinen of op stations onveilig voelen dat kunnen melden via WhatsApp of sms. Dat gebeurde nadat er een klein jaar mee werd proefgedraaid in het zuidoosten van Nederland. Deze proef verliep succesvol, waarna de dienst in alle treinen beschikbaar werd gesteld.

Gevoel van veiligheid

Forum voor Democratie Statenlid Stijn Hesselink zou die mogelijkheid ook graag beschikbaar maken voor reizigers in het Overijsselse openbaar vervoer. Hij diende daartoe een motie in die wordt gesteund door Statenleden van de Partij van de Toekomst, GroenLinks, de PvdA en de VVD. De motie ziet dat de alerts een eenvoudige toepassing is die het gevoel van veiligheid onder treinreizigers sterk ten goede komt, dus dat zal naar alle waarschijnlijkheid ook zo zijn voor reizigers in het regionale OV.

De motie verzoekt het college van Gedeputeerde Staten om in gesprek te gaan met de regionale vervoerders en de WhatsApp/sms-alerts waar mogelijk toe te passen, zoals ook NS dat heeft gedaan. De wens is verder dat de uitkomsten van die gesprekken uiterlijk in het laatste kwartaal van dit jaar met PS worden gedeeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.