Deel kennis over het terugwinnen van de OV-reiziger na corona

Het aantal reizigers in het openbaar vervoer neemt weer toe, maar de groei gaat erg langzaam. Veel mensen zijn overgestapt op de fiets of de auto en het is nog maar de vraag óf en hoe snel zij na de coronacrisis weer terugkeren. Welke maatregelen kunnen vervoerders en overheden nemen om reizigers na corona te verleiden weer gebruik te maken van het OV? Deel uw kennis of onderzoek als spreker tijdens het OV Expo Congres op 8 oktober.

In ons omringende landen worden al hiertoe maatregelen genomen. Zo heeft de Britse transportautoriteit Transport for London besloten om overig verkeer niet langer tijdens de daluren toe te laten op busbanen, zodat bussen punctueler kunnen rijden. En de Belgische overheid beloofde aan alle Belgen een gratis tienrittenkaart voor de trein.

Wmo-vervoer

Het terugwinnen van reiziger is dit jaar niet het enige onderwerp dat aan bod komt. Om het congres nu verantwoord te laten verlopen, wordt de dag in tweeën gedeeld. Het tweede dagdeel richt zich dan ook op de combinatie tussen wmo-vervoer en openbaar vervoer. Welke kansen biedt dit om ervoor te zorgen dat dunne lijnen rendabel worden gemaakt? Welke kansen worden er gemist om ook juist de rustigere en rurale gebieden bereikbaar te houden voor reizigers zonder auto?

Denkt u dat uw kennis, ervaring of onderzoek een bijdrage kan leveren aan dit congres? We vragen u een paper van circa 250 woorden in te sturen of contact op te nemen met inge.jacobs@promedia.nl vóór 14 augustus 2020. De beste bijdragen worden uitgenodigd deel te nemen aan het congres.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.