Brainportlijn (bron: gemeente Eindhoven)

Brabant vraagt 1 miljard uit Groeifonds voor autonoom OV-systeem

Brabantse overheden, bedrijven en kennisinstellingen willen een nieuw, slim en emissieloos OV-systeem realiseren. Het gaat om een systeem van kleine en grote autonoom rijdende voertuigen, die alle Brainportcampussen rondom Eindhoven verbinden met elkaar en met regionale werklocaties. Daarvoor vragen deze partijen een bijdrage van ruim 1 miljard euro uit het Groeifonds.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.

START actieABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Brabant vraagt 1 miljard uit Groeifonds voor autonoom OV-systeem”

Jan Vanzijtveld|10.11.20|10:49

Volkomen gestoord zijn ze in Eindhoven denken weer het wiel uit te vinden. En men is ook heel kort van geheugen want er is nog niet zo lang geleden een project geweeest met Phileasbussen dat was het!! Nooit een succes geworden en als je in Eindhoven kwam reden er maar enkelen en soms geen een!!! Laat ze eerst maar eens de doorstroming van de bus goed aanpakken in de stad!! En er komen verkiezingen dus je kan het al hotemetoot altijd proberen.

Paul Verbuijs|11.11.20|12:41

Ze hebben nu ook vanuit de Provincie Bravo fietsen bij div. haltes. Ook zo’n groot succes heb er nog geen 1 zien gebruiken .

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.