Studenten beproeven nieuwe mobiliteitsapp

Driehonderd studenten testen de komende drie maanden een nieuwe mobiliteitsapp, waarmee ze zowel openbaar vervoer als deelvervoer kunnen plannen, boeken, betalen en gebruiken. De proef is opgezet door studentenstart-up Flytz en mobiliteitsapp Moves, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Zuid-Holland Bereikbaar.

De oprichters van Flytz, studenten en oud-studenten Renske Wytzes, Daan Peeters en Joost Wilmink, zien het mobiliteitsaanbod en de reisvoorkeur van studenten veranderen. Zo groeit de populariteit van deelfietsen, deelscooters en de Swapfiets. Daar springen ze op in met een centrale app waarmee studenten op basis van een persoonlijk budget zowel bus, trein, tram en metro als deelscooters, -auto’s en fietsen kunnen plannen, betalen en gebruiken.

Minder snel in de auto

Flytz is een organisatie voor en door studenten die experimenteert met nieuwe reisproducten voor studenten op basis van de reiservaringen van die groep. De start-up, vorig jaar opgericht, was een van de deelnemers aan Mobility Lab, een programma dat innovatieve starters in de mobiliteitssector begeleidt. Door het studenten makkelijk te maken om gebruik te maken van OV en deelvervoer en hen te laten ervaren wat de voordelen zijn, stappen ze waarschijnlijk minder snel in de auto, verwachten de initiatiefnemers. “Daardoor zou de aankoop van een auto na de studententijd wellicht uitgesteld kunnen worden”, zegt Joost Wilmink. Tijdens de pilot wordt er ook onderzoek gedaan naar het reisgedrag en de gebruikservaring van de deelnemers.

Volgens de initiatiefnemers was de belangstelling om mee te doen aan de proef enorm. Voor de driehonderd beschikbare plaatsen hebben zich ruim vierduizend studenten gemeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.