Schiphol Plaza 2019 (foto: NS)
enorme uitdaging

Landelijk inchecken betaalpas loopt vertraging op

Foto NS

De landelijke uitrol van het systeem waarmee reizigers kunnen inchecken met een betaalpas of telefoon laat langer op zich wachten, zegt programmadirecteur OVpay Bas van Weele tegen het AD. De initiatiefnemers willen eerst zeker weten dat alles werkt, voordat het systeem landelijk beschikbaar wordt gesteld.

Begin dit jaar werd bekend dat OVPay deze zomer landelijk uitgerold zou worden en dat een nieuwe OV-chipkaart eind 2022 zou verschijnen. Het initiatief OVPay is bedoeld om het openbaar vervoer makkelijker en toegankelijker te maken. OVPay zorgt ervoor dat reizigers met een betaalpas, creditcard of mobiele telefoon kunnen inchecken en op die manier voor hun reis kunnen betalen.

De landelijke uitrol van OVPay heeft nu vertraging opgelopen. Bas van Weele zegt tegenover het AD: “We kiezen ervoor om kwaliteit boven snelheid te laten gaan.” De invoering van het systeem is een enorme uitdaging. Landelijk moeten ongeveer 60.000 poortjes en kaartlezers klaargemaakt worden voor OVPay.

In een aantal regio’s is het momenteel al mogelijk om in te checken met een betaalpas. Onder andere in de regio Zaanstreek, Gooi en Vechtstreek, Delft, Haaglanden en Voorne-Putten & Rozenburg hebben reizigers geen OV-chipkaart meer nodig om het openbaar vervoer te pakken.

OVPay vermeldt niet wanneer ze verwachten dat reizigers landelijk kunnen inchecken met hun betaalpas.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.