MaaS-functie

Uber app toont reisopties openbaar vervoer

Uber app toont reisopties openbaar vervoerFoto: Uber

Uber introduceert de mogelijkheid om een OV-reis te plannen in de Uber app. De reisinformatie is zichtbaar onder de functie “Public transport”. Zo kunnen gebruikers – naast de taxi-diensten die al zichtbaar zijn in de app – hun reis plannen met de bus, trein, tram, metro of te voet. De dienst is momenteel uitgerold in regio Amsterdam.

“Als je op pad gaat moet je bij elke rit de beste gebruikservaring binnen handbereik hebben”, zegt Maurits Schönfeld, directeur Noord-Europa bij Uber. “We zijn verheugd om gebruikers, rechtstreeks vanuit onze app, toegang te bieden tot alle route-informatie voor het openbaar vervoer. Met deze aanvulling op taxiritten blijft Uber investeren en innoveren voor een betere bereikbaarheid.”

De nieuwe feature stelt gebruikers in staat gebruik te maken van de mobiliteits-opties in regio Amsterdam. Met de nieuwe functie wil Uber ook filevorming en luchtvervuiling in de hoofdstad helpen tegengaan. Dat willen ze bereiken door met de app het openbaar vervoer te versterken en aan te vullen.

De ‘Public transport’ functie draagt daarnaast als reisplanner bij aan Ubers langetermijndoel om privé-autobezit te verminderen, door reizigers toegankelijke, betrouwbare en betaalbare opties te bieden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.