Het station van Helmond
Experimenteren

Helmond start fieldlab voor zelfrijdend openbaar vervoer

Foto: Helmond station. Frans Blok

De gemeente Helmond wil dat het ‘ideaal beeld’ van enkele zelfrijdende diensten in het openbaar vervoer in de stad realistisch wordt. Om dit te realiseren start de gemeente een fieldlab om tempo te maken met deze innovatie.

Voordat er een systeem van zelfrijdend openbaar vervoer functioneert, moeten de komende jaren diverse vraagstukken passend worden beantwoord en diverse drempels – waaronder draagvlak – worden verkleind, aldus de gemeente in een bericht op TenderNet.

Vraagstukken

Om de vraagstukken te beantwoorden komt de gemeente dus met het plan voor een fieldlab op het BZOB-terein (Bedrijventerein Zuid Oost Brabant). In deze praktijkomgeving zullen bedrijven en kennisinstellingen doelgericht oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. ‘Het is belangrijk dat het fieldlab werkt als een katalysator voor innovatie. Een brede set aan partners zal nodig zijn om de innovatie in partnerschap vorm te geven. Een tweede doelstelling is dat de in te kopen vervoersdienst tegelijkertijd ook maatschappelijk waarde biedt aan een OV-arm gebied’, zo stelt de gemeente.

Helmond verwacht eind augustus de concrete uitvraag te publiceren. Ondernemers kunnen in verschillende hoedanigheden, zowel samen als alleen, inschrijven. Op 11 juli vindt een informatiebijeenkomst plaats waar geïnteresseerden zich voor kunnen aanmelden.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Helmond start fieldlab voor zelfrijdend openbaar vervoer | OVPro.nl
Het station van Helmond
Experimenteren

Helmond start fieldlab voor zelfrijdend openbaar vervoer

Foto: Helmond station. Frans Blok

De gemeente Helmond wil dat het ‘ideaal beeld’ van enkele zelfrijdende diensten in het openbaar vervoer in de stad realistisch wordt. Om dit te realiseren start de gemeente een fieldlab om tempo te maken met deze innovatie.

Voordat er een systeem van zelfrijdend openbaar vervoer functioneert, moeten de komende jaren diverse vraagstukken passend worden beantwoord en diverse drempels – waaronder draagvlak – worden verkleind, aldus de gemeente in een bericht op TenderNet.

Vraagstukken

Om de vraagstukken te beantwoorden komt de gemeente dus met het plan voor een fieldlab op het BZOB-terein (Bedrijventerein Zuid Oost Brabant). In deze praktijkomgeving zullen bedrijven en kennisinstellingen doelgericht oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. ‘Het is belangrijk dat het fieldlab werkt als een katalysator voor innovatie. Een brede set aan partners zal nodig zijn om de innovatie in partnerschap vorm te geven. Een tweede doelstelling is dat de in te kopen vervoersdienst tegelijkertijd ook maatschappelijk waarde biedt aan een OV-arm gebied’, zo stelt de gemeente.

Helmond verwacht eind augustus de concrete uitvraag te publiceren. Ondernemers kunnen in verschillende hoedanigheden, zowel samen als alleen, inschrijven. Op 11 juli vindt een informatiebijeenkomst plaats waar geïnteresseerden zich voor kunnen aanmelden.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.