VDL gaat 230 bussen leveren aan Jamaica

JUTC (Jamaica Urban Transit Company), verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Jamaica, heeft opnieuw een order van 230 bussen geplaatst bij VDL Bus & Coach. De levering wordt gespreid over 4 jaar met als eerste een groep van 65 stuks in april 2012. Met deze nieuwe order komt het totaal aan nieuwe VDL bussen voor Jamaica op 851.

De order bestaat uit Mistrals met lengtes variërend van 10,6 tot en met 18 meter. Net als eerder geleverde bussen wordt ook deze order uitgerust met een aircosysteem geschikt voor tropische omstandigheden. Hierdoor zag JUTC het aantal passagiers in belangrijke mate toenemen.

Het contract omvat echter niet alleen de levering van bussen. Er zijn ook afspraken gemaakt met betrekking tot de levering van onderdelen, technische assistentie en management support.

Uitbreiding

De Mistrals met een lengte van 10,6 meter worden ingezet als speciale schoolbussen voor de meer afgelegen gebieden als Montego Bay en Mandeville. Dit zijn steden met respectievelijk 120.000 en 75.000 inwoners. In totaal zijn dit 60 bussen.

Kingston

De stad Montego Bay wordt vaak aangeduid als MoBay. Bij deze stad ligt de grootste luchthaven van het land. Deze luchthaven is vooral belangrijk voor de toeristen die Jamaica bezoeken. De bedoeling is om met de standaard bussen ook de link te leggen met de hoofdstad Kingston.

Montego Bay was vanaf 1894 door een spoorlijn verbonden met Kingston maar het passagiersverkeer is op deze lijn gestaakt in oktober 1992 omdat de spoorlijn in slechte staat verkeerde. Mandeville is de enige belangrijke plaats op Jamaica die niet aan zee of in een kustvlakte ligt. Vanwege de hogere ligging op ca. 600 meter hoogte heeft de stad een mild klimaat.

Minibussen

JUTC (Jamaica Urban Transit Company) werd in 1998 door de overheid opgericht. Voordien reden er hoofdzakelijk minibussen, uitgebaat door de privésector. Met de komst van JUTC, die ondertussen al een 4-tal busdepots heeft, is het openbaar vervoer een stuk efficiënter geworden. De nieuwe order van 230 VDL Mistrals betekent een verdere modernisering van de vloot van JUTC.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.