Minder bezuinigingen openbaar vervoer door ov-chipkaart

De openbaar vervoersbedrijven in Amsterdam en Rotterdam staan er sinds de invoering van de ov-chipkaart financieel beter voor. Door de positieve effecten van de kaart hoeft er minder te worden bezuinigd op het Amsterdamse en Rotterdamse openbaar vervoer, meldt het AD.

Een van de effecten van de succesvolle ov-chipkaart is dat minder zwartrijders worden geteld en de opbrengsten direct in de kas van het vervoersbedrijf vloeien. Zo hoeft de Stadsregio Amsterdam jaarlijks 15 miljoen euro minder subsidie uit te keren aan vervoersbedrijf GVB, is berekend.

Rotterdam

Ook in Rotterdam heeft de ov-chipkaart minder zwartrijders tot gevolg, zegt een woordvoerder van de RET. Volgens hem heeft dat het bedrijf al enkele miljoenen bespaard. De ‘extra’ opbrengsten uit de ov-chipkaart zijn al vastgelegd in de begroting van 2012. Zonder de positieve effecten van de kaart zouden de bezuinigingen in het Rotterdamse openbaar vervoer nog groter zijn geworden, aldus de woordvoerder.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.