Kamerdebat over OV-chipkaart

De SP wil een Kamerdebat over de perikelen omtrent de OV-chipkaart. Volgens de SP moet de uitvoerder Trans Link System (TLS) worden opgeheven en de uitvoering bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu worden gelegd. Een Kamermeerderheid zou het met deze plannen eens zijn.

Vorige week bleek TLS een aanzienlijk schuld te hebben opgebouwd. Die schuld zou mede worden doorberekend aan de reizigers en de lokale vervoerders. De SP vindt nu dat de verantwoordelijk directie moet opstappen, meldt NU.nl.

Belastinggeld

SP-kamerlid Fashir Bashir: ” TLS is met veel belastinggeld opgericht, er zijn veel verliezen gemaakt en de directie beloont zichzelf met vette salarissen ver boven de Balkenendenorm. Dit komt ten laste van de reiziger en dat moet een keer afgelopen zijn.”

Gesteggel

Vooralsnog zijn de PVV, ChristenUnie en GroenLinks het eens met de SP. De VVD vindt een opheffing van TLS kapitaalvernietiging maar onderkent wel dat er op korte termijn iets moet gebeuren om het ‘gesteggel’ over de OV-chipkaart voor eens en altijd tot het verleden te laten behoren.

Lees ook: Vervoerders boos op NS vanwege misbruik OV-chipkaart

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.