Gelijke informatie Connexxion, RET en Qbuzz bij aanbesteding

Connexxion heeft het kort geding tegen Stadsregio Rotterdam verloren. Connexxion verwijt de Stadsregio ongelijke informatievoorziening bij de aanbestedingsprocedure voor het busvervoer voor Rotterdam en omstreken. De rechter weerspreekt dit.

Volgens Connexxion waren bij de aanbesteding de vervoerbedrijven RET en Qbuzz voorgetrokken in de zin van dat zij over meer informatie kon beschikken. Ook verweet Connexxion dat RET door Rotterdam ongeoorloofde financiële steun zou hebben gekregen en daarmee een voorkeurspositie zou hebben bedongen.

Gelijk

De voorzieningenrechter weerspreekt Connexxion op alle fronten en vindt dat de informatie omtrent de aanbesteding voor alle partijen gelijk is. Over het verwijt van ongeoorloofde staatsteun zegt de rechter het volgende: ‘De gemeente Rotterdam heeft in 2007 aan RET financiële steun verleend in het kader van de verzelfstandiging van RET op 1 januari 2007.’

Onderbouwing

‘In het kader van deze procedure is door Connexxion volstaan met de stelling dat sprake is van ongeoorloofde staatssteun. Een deugdelijke onderbouwing van dit standpunt ontbreekt. Dat brengt met zich dat de voorzieningenrechter aan de stellingen op dit punt voorbijgaat.’

Teleurgesteld

Connexxion zegt bij monde van woordvoerster Daniëlle Meijne zeer teleurgesteld te zijn in de uitspraak en weet nog niet of het in beroep gaat. Ook is onduidelijk of Connexxion nog in de aanbestedingsprocedure meedoet. De aanbesteding van het busvervoer in Rotterdam tussen 2013 en 2020 loopt woensdag 8 februari af. De Stadsregio Rotterdam beslist hierover op 29 februari.

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.