Kamer: NS moeten investeren in computers en beveiliging

De NS moeten zo snel mogelijk nieuwe computers aanschaffen die de chaos op het spoor zoals afgelopen week kunnen voorkomen. Ook zal er op korte termijn een betere beveiliging van het spoor moeten komen. Dat is de conclusie van de Tweede Kamercommissie die onderzoek heeft gedaan naar onderhoud en innovatie op het spoor.

Het rapport dat pas morgen verschijnt maar waar de Telegraaf al de hand op heeft weten te leggen concludeert dat NS en ProRail flink moeten doorpakken om de reis- en wachttijden te verminderen en hinder te voorkomen.

Orde

Zo moeten nieuwe computers orde scheppen bij grote vertragingen en verstoringen op het spoor. Door de gebrekkige software moeten NS’ers bij verstoringen nu grotendeels eigenhandig de treinenloop bijsturen.

De chaos van afgelopen week kwam voor een deel doordat het NS-personeel het overzicht verloor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.