Geschatte waarde contracten Veolia wereldwijd: 3 miljard

Vervoerder Veolia heeft in 2011 wereldwijd contracten afgesloten met een geschatte waarde van 3.024 miljard euro. In Nederland scoorde de vervoerder goed met het winnen van de concessie voor Arnhem-Nijmegen voor een periode van tien jaar waarmee in totaal 980 miljoen zou zijn gemoeid. Overigens in samenwerking met Connexxion.

De bedragen zijn  berekend aan de hand van de geschatte opbrengst voor de duur van de concessie.

Megaklus

In Frankrijk sloot Veolia contracten af met zeven steden met een waarde van bijna 1 miljard. In Chili wordt de komende 3 jaar het busvervoer in de hoofdstad Santiago geregeld. Met 600 bussen en 100 miljoen passagiers per jaar, een megaklus ter waarde van 300 miljoen.

VS

Ook in de VS zijn grote contracten gesloten. Bijvoorbeeld als busvervoerder voor Nassau County in New York waar dagelijks 100.000 passagiers moeten worden vervoerd. Dit contract voor 5 jaar vertegenwoordigd een waarde van 407 miljoen euro. Ook in Washington zijn contracten afgesloten met en totale waarde van 163 miljoen euro.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.