´Schultz lichtte Kamer verkeerd in over problemen spoor´

Minster Schultz van Verkeer heeft de winterse problemen omtrent het spoor gebagatellisserd. Volgens een intern onderzoek van de NS waren de problemen veel groter dan de minister de Tweede kamer heeft voorgehouden. Zo had Schultz het over 62 storingen terwijl de NS 662 storingen telt.

Begin februari liep het treinverkeer na hevige sneeuwval in een groot deel van het land vast. De minister informeerde de Tweede Kamer in een brief over de wisselstoringen op 3 en 4 februari.

Invloed

Op die dagen waren er in totaal 62 wisselstoringen “die invloed hadden op de dienstregeling”, zo schreef ze aan de Kamer. Maar na onderzoek telt de NS 662 storingen die voor het overgrote deel met kapotte wissels te maken hadden.

Verkeerde been

De Volkskrant schrijft dat Schultz in een reactie benadrukt dat het gaat over de storingen die relevant waren voor de dienstregeling. Allerlei storingen die niet van invloed waren op de dienstregeling, zijn niet gemeld.

Volgens FNV Spoor heeft de minister ProRail bewust uit de wind gehouden en hiermee de Kamer op het verkeerde been gezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.