Passagier denkt mee over inrichting bussen Syntus

Syntus nodigt passagiers en reizigersorganisaties uit om samen de inrichting van de bussen te bepalen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de zittingen van stoelen; de inrichting van de chauffeursplek of het gebruik van de elektrische rolstoelplank. Syntus gaat in december 2013 het openbaar vervoer verzorgen in Twente en de treindienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal.

De vervoerder wil zich zo goed mogelijk op deze taak voorbereiden en heeft daarom besloten verschillende organisaties te betrekken in de ontwikkeling van de bussen.

Zo hebben vertegenwoordigers van de Regio Twente, leden van ROCOV (Regionaal Overleg Consumentenorganisatie Openbaar Vervoer), de Gehandicaptenraad en OR-leden van de huidige vervoerder Connexxion en van Syntus zelf onlangs de leverancier van de nieuwe bussen in Heerenveen bezocht.

Verbeterpunten

Aldaar is in de werkplaats een aantal praktische zaken tegen het licht gehouden en zijn verbeterpunten aangegeven.  “Wij willen graag in een vroeg stadium gebruikers van het openbaar vervoer betrekken bij de inrichting van onze voertuigen”, zegt Bas Wierink van Syntus. “Binnen de randvoorwaarden en gestelde eisen door onze opdrachtgever de Regio Twente proberen we samen een zo’n goed mogelijk product te maken waar een zo groot mogelijke groep reizigers van profiteert.”

Productie

De Regio Twente en Syntus verzamelen de vragen en opmerkingen die naar aanleiding van deze dag binnen komen. Vervolgens wordt in gezamenlijk overleg bekeken hoe de bus zo optimaal mogelijk kan worden ingericht binnen de eisen van het bestek, de offerte van Syntus en de financiële mogelijkheden. De productie van de bussen gaat over twee weken van start.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.