Snellere oplossing defecte OV-chipkaart vereist

Er moet snel een oplossing komen voor abonnementhouders die met een defecte OV-chipkaart te maken krijgen. Dat schrijft Rover in een brief aan het Directeurenoverleg Chipkaart (DOC). Abonnementhouders lopen het risico veel geld kwijt te zijn als de chipkaart defect raakt. Rover wil dat dit probleem wordt opgevangen met een tijdelijke chipkaart die sneller wordt geleverd.

De OV-chipkaart is veel gevoeliger voor defecten dan het voormalig papieren kaartje en kan hierdoor juist extra zorgen met zich meebrengen. Wanneer de chipkaart defect raakt, duurt het drie weken voordat hij is vervangen. Veel abonnementhouders klagen erover dat het moeilijk is de kosten die in tussentijd worden gemaakt, vergoed te krijgen.

Regelingen

Op dit moment bestaat geen uniforme oplossing voor de abonnementhouder met defecte chipkaart, wel bestaan er diverse regelingen. Rover vindt deze regelingen echter niet toereikend: niet alle vervoerders hebben een regeling en voor veel reizigers is het onduidelijk waar zij terecht kunnen met hun gemaakte kosten. Ook verbaast het Rover dat studenten van de regelingen worden uitgezonderd.

Oplossing

Rover wil  nu dat er snel een uniforme oplossing komt in de vorm van een tijdelijke chipkaart voor abonnementhouders. Deze zou ook geldig moeten zijn voor studenten. Ook vindt Rover dat een vervangende chipkaart binnen 5 dagen geregeld zou moeten worden in plaats van de huidige drie weken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Snellere oplossing defecte OV-chipkaart vereist”

Toine|31.03.12|23:56

ook voor niet-abonnementhouders is het vervelend als de chipkaart defect raakt. mij overkwam het voor inchecken, maar het zal je gebeuren na inchecken, dan krijg je nog een boete ook. het kost geld (dagkaartje kopen en 7 euro per nieuwe kaart, weggegooid geld). het saldo van de defecte kaart kan je aanvragen per formulier (dan moet je alles opsturen, belachelijk gewoon) maar dat staat ook niet 123 op je rekening (ik heb het nog niet).
krankjorum gedoe wat idioot veel geld kost.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.