GVB tram

GVB stelt onderzoek in na vermeende miljoenenfraude

De Amsterdamse stadsvervoerder GVB gaat een onafhankelijk onderzoek instellen na een vermeende miljoenenfraude bij de de top van het bedrijf. De Telegraaf zou over stukken beschikken die aantonen dat tenminste twee directieleden (Adrie Bolier en Pieter Scholte) zich via het bedrijf zouden hebben verrijkt met miljoenen. Directeur Bart Schmeink ontkent noch bevestigt de aantijgingen maar stelt wel een onderzoek in.

De fraude vond vooral plaats rond het chipkaartproject, blijkt uit documenten en e-mails die in handen zijn van de Telegraaf.

Verrijken

Een aantal GVB’ers zou zich ook ten koste van het bedrijf hebben verrijkt. Daarbij zou tenminste een bestuurslid op de hoogte zijn geweest van de fraude maar hier niets mee hebben gedaan.

Integriteit

Algemeen directeur Bart Schmeink: “Via diverse kanalen zijn mij vermeende onregelmatigheden rondom de invoering van de OV-Chipkaart ter ore gekomen. Naar aanleiding van de vermeende onregelmatigheden heb ik besloten, in overleg met de Raad van Commissarissen, een onafhankelijk feitenonderzoek te laten plaatsvinden. Op basis van wat ik tot nu toe heb gehoord en gelezen, heb ik geen enkele reden om te twijfelen aan de integriteit van GVB.”

GVB zegt in gesprek te zijn met verschillende bureaus om het onderzoek te laten uitvoeren.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

GVB stelt onderzoek in na vermeende miljoenenfraude | OVPro.nl
GVB tram

GVB stelt onderzoek in na vermeende miljoenenfraude

De Amsterdamse stadsvervoerder GVB gaat een onafhankelijk onderzoek instellen na een vermeende miljoenenfraude bij de de top van het bedrijf. De Telegraaf zou over stukken beschikken die aantonen dat tenminste twee directieleden (Adrie Bolier en Pieter Scholte) zich via het bedrijf zouden hebben verrijkt met miljoenen. Directeur Bart Schmeink ontkent noch bevestigt de aantijgingen maar stelt wel een onderzoek in.

De fraude vond vooral plaats rond het chipkaartproject, blijkt uit documenten en e-mails die in handen zijn van de Telegraaf.

Verrijken

Een aantal GVB’ers zou zich ook ten koste van het bedrijf hebben verrijkt. Daarbij zou tenminste een bestuurslid op de hoogte zijn geweest van de fraude maar hier niets mee hebben gedaan.

Integriteit

Algemeen directeur Bart Schmeink: “Via diverse kanalen zijn mij vermeende onregelmatigheden rondom de invoering van de OV-Chipkaart ter ore gekomen. Naar aanleiding van de vermeende onregelmatigheden heb ik besloten, in overleg met de Raad van Commissarissen, een onafhankelijk feitenonderzoek te laten plaatsvinden. Op basis van wat ik tot nu toe heb gehoord en gelezen, heb ik geen enkele reden om te twijfelen aan de integriteit van GVB.”

GVB zegt in gesprek te zijn met verschillende bureaus om het onderzoek te laten uitvoeren.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.