VVD Brabant wil fors snijden in busvervoer

Brabant moet de kosten voor het openbaar busvervoer drastisch naar beneden brengen. Dat moet middels bezuinigingen maar ook via inventieve oplossingen zoals de inzet van bel- en buurtbussen. Dat vindt de VVD in Provinciale Staten.

De provincie draait jaarlijks op voor een exploitatietekort op het busvervoer van 62,5 miljoen euro. Dat gat wordt met name veroorzaakt door onrendabele lijnen.

Slimmer

De VVD wil nu dat er voor deze trajecten slimmere oplossingen bedacht worden, zoals belbussen en buurtbussen. Maar ook denkt de partij aan elektrische fietsen en een website om automobilisten en busreizigers te koppelen.

Bovendien zouden gemeenten financieel gestimuleerd kunnen worden als ze zelf met een goedkope oplossing komen.

Aanbesteding

Alle ideeën en aanbevelingen voor goedkoper busvervoer in Brabant zullen zeker worden meegenomen in 2015 als de provincie het vervoer opnieuw aanbesteed.

De procedures daarvoor beginnen nu al. De VVD vindt dat de buslijnen gesplitst moeten worden in een rendabel deel en een onrendabel deel. Die laatste categorie maakt 20 procent uit van het totaal, maar zorgt voor 80 procent van het exploitatietekort, meldt Omroep Brabant.

 

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VVD Brabant wil fors snijden in busvervoer | OVPro.nl

VVD Brabant wil fors snijden in busvervoer

Brabant moet de kosten voor het openbaar busvervoer drastisch naar beneden brengen. Dat moet middels bezuinigingen maar ook via inventieve oplossingen zoals de inzet van bel- en buurtbussen. Dat vindt de VVD in Provinciale Staten.

De provincie draait jaarlijks op voor een exploitatietekort op het busvervoer van 62,5 miljoen euro. Dat gat wordt met name veroorzaakt door onrendabele lijnen.

Slimmer

De VVD wil nu dat er voor deze trajecten slimmere oplossingen bedacht worden, zoals belbussen en buurtbussen. Maar ook denkt de partij aan elektrische fietsen en een website om automobilisten en busreizigers te koppelen.

Bovendien zouden gemeenten financieel gestimuleerd kunnen worden als ze zelf met een goedkope oplossing komen.

Aanbesteding

Alle ideeën en aanbevelingen voor goedkoper busvervoer in Brabant zullen zeker worden meegenomen in 2015 als de provincie het vervoer opnieuw aanbesteed.

De procedures daarvoor beginnen nu al. De VVD vindt dat de buslijnen gesplitst moeten worden in een rendabel deel en een onrendabel deel. Die laatste categorie maakt 20 procent uit van het totaal, maar zorgt voor 80 procent van het exploitatietekort, meldt Omroep Brabant.

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.