Provincie Noord-Holland investeert in busverkeer

De provincie Noord-Holland gaat voor 4,1 miljoen euro investeren in het busverkeer. De investeringen zijn vooral bedoeld om knelpunten voor bussen op te lossen. Dat heeft de provincie bekend gemaakt met een zogenoemde knelpuntenlijst.

De knelpuntenlijst komt voort uit het vaststellen van de Uitvoeringsregeling Quick Win Doorstromingsmaatregelen Bus van de Gedeputeerde Staten. Deze regeling is op 10 april vastgesteld.

Bereikbaarheid

Op de knelpuntenlijst staan diverse problematische verkeerssituaties voor het busvervoer vermeld. Onder meer kruispunten op de Schipholweg in Haarlem, kruispunten op Schapenkamp in Hilversum en kruispunten op de Bergerweg in Alkmaar komen aan bod.

Volgens de gedeputeerde voor Verkeer en Vervoer Elisabeth Post is het verbeteren van de infrastructuur een kerntaak van de provincie. Op die manier kan de bereikbaarheid in de provincie verbeterd worden.

Drukker

Post is van mening dat een goede bereikbaarheid in de provincie van groter belang is geworden, omdat de provincie zelf steeds drukker wordt. Hoewel er maatregelen worden getroffen, is een aantal factoren van belang geweest om tot een aanpak te kunnen komen.

Die factoren omvatten vragen als: hoeveel ruimte is er voor het verbeteren van de situatie, wat zijn de gevolgen voor het overige verkeer en hoeveel geld is er beschikbaar?

Subsidie

Voor het aanpakken van de knelpunten kunnen gemeenten subsidie aanvragen. Een kostenraming is al gemaakt.

De knelpunten zijn aan het licht gekomen door een onderzoek van de provincie zelf. Maar ook van streekvervoerder Connexxion krijgt de provincie periodiek cijfers over de naleving van de dienstregeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.