GVB tram

GVB weerspreekt aantijgingen over illegale dienstwoning

Het GVB weerspreekt aantijgingen dat het een illegale dienstwoning in Amsterdam aan een medewerker zou verhuren. Volgens woordvoerster Monique Wagenaar beschikt het GVB over verschillende dienstwoningen waar medewerkers volstrekt legaal huren.

De Telegraaf kwam vrijdag 4 mei met het bericht dat de voorzitter van de ondernemingsraad van het GVB voor 180 euro per maand illegaal een dienstwoning in Amsterdam zou huren.

Illegaal

Een schijntje, gelet op de gangbare huurprijzen in Amsterdam. Ook zou het betreffende pand voor tienduizenden euro”s zijn verbouwd voor bewoning.

Bovendien zou de woning bij kadaster niet bekend staan als huurwoning en zou het dus om illegaal huren gaan. De Telegraaf zegt zich te baseren op ‘bronnen binnen het GVB’.

Onderzoek

Volgens woordvoerster Monique Wagenaar is er niets aan de hand. “Wij hebben verschillende dienstwoningen waar onze medewerkers gebruik van maken en waar we gewone huurovereenkomsten mee hebben afgesloten.”

Het GVB wil zich verder niet uitlaten over de beschuldigingen. “We wachten het onderzoeksrapport af, dat naar verwachting half mei klaar zal zijn.’ Het betreft een onderzoek naar eerdere beschuldigingen aan het adres van enkele GVB- topmensen, die rond de invoering van de ov-chipkaart miljoenen euro’s zouden hebben verduisterd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.