VDL Groep mogelijke overnamekandidaat NedCar

De Eindhovense VDL Groep voert gesprekken over een mogelijke overname van NedCar. De autofabriek in Born, waar tot voor kort Mitsubishi’s werden gemaakt, moet sluiten als er zich binnenkort geen overnamekandidaat aanmeldt. Bij NedCar werken 1500 mensen.

Eerder al zou autobouwer BMW interesse hebben getoond in de fabriek in Born. Geruchten gaan dat VDL eigenaar van de fabriek wordt. BMW zou dan in 2014 van start gaan bij NedCar met de bouw van eigen modellen.

Verhagen

VDL Groep is momenteel in gesprek met met aandeelhouders, directie en ondernemingsraad van NedCar, de vakbonden, klanten én regionale en landelijke overheden. Ook Minister Verhagen heeft zich opgeworpen om een oplossing te vinden voor het aankomende ontslag van de 1500 werknemers. VDL doet vooralsnog geen uitspraken over de onderhandelingen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.