PvdA pleit voor aantrekkelijker openbaar vervoer

De PvdA pleit voor een aantrekkelijker openbaar vervoer. De partij wil dan ook niet dat de onbelaste reiskostenvergoeding voor de trein en de bus wordt afgeschaft.

In het zogenoemde Kunduz-akkoord is dit besluit echter wel genomen. De PvdA vreest dat de forens hierdoor straks meer dan 1000 euro per jaar extra moet gaan betalen. Het gevolg zal zijn dat het ov geen aantrekkelijker alternatief meer zal zijn voor de auto.

Ov-kilometers

In het Kunduz-akkoord wordt de vergoeding voor reizen met het ov straks extra belast. De hoogte van de extra belasting hangt af van twee factoren: in welke schijf je belasting betaalt en hoeveel reiskostenvergoeding je betaalt.

De PvdA wil in plaats van bezuinigingen op de vergoeding een mobiliteitsbudget invoeren dat voor iedere werknemer vrij besteedbaar is. Met die vergoeding zullen niet alleen autokilometers vergoed worden, maar ook ov-kilometers.

Trein

De partij is er van overtuigd dat met een dergelijke vergoeding het gebruik van het ov gestimuleerd zal worden. De PvdA wil dan ook dat de trein en bus goed, toegankelijk en veilig zijn, maar vooral frequent en betrouwbaar zijn.

Om dat te realiseren moet het openbaar vervoer als één systeem (trein, metro, tram, bus, taxi, veerdiensten) beter worden. Initiatieven die het ov stimuleren wil de PvdA ook verder ondersteunen.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “PvdA pleit voor aantrekkelijker openbaar vervoer”

Jaap Gerrits|21.05.12|21:27

ik zelf ben 59 jaar, heb er nu 45 jaar op zitten bij nog steeds de eerste baas.
ik woon en werkte lang in Nijmegen, ik reis nu al 8 jaar met de trein, om dat de firma mij ergens anders nodig had, het was een verplichte keuze. we worden nu op alles gekort, btw verhoging, zorgkosten verhoging, belaste reiskosten,vut / en pensioen.En wanneer het ontslagrecht verkort wordt, zal er snel een ontslag golf onder ouderen plaats gaan vinden, binnen een half jaar.

Met vriendelijke groet
Jaap gerrits .

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PvdA pleit voor aantrekkelijker openbaar vervoer | OVPro.nl