‘Aandeelhouders Syntus hebben vertrouwen in herstel’

De aandeelhouders van Syntus, NS en Keolis, hebben vertrouwen in het herstelplan van het vervoersbedrijf. De betalingen aan het personeel zijn gegarandeerd en daarmee lijkt een crisis afgewend.

Binnen de ondernemingsraad zou gesuggereerd zijn dat Syntus niet meer op de steun kan rekenen van haar twee aandeelhouders.

Onjuist

Die uitlatingen zijn volgens directiewoordvoerder Remko ten Brinke pertinent onjuist en schadelijk voor het bedrijf. Beide aandeelhouders hebben volgens hem vertrouwen in het herstelplan. Ook worden aanvullende maatregelen onderzocht.

Vorige maand werd bekend dat Syntus een schuld van 5 miljoen euro zou hebben mede veroorzaakt door een te lage inschrijving voor het busvervoer in de provincie Gelderland en te hoge personeelskosten.

Bijspringen

Alleen door het bijspringen van eigenaren NS en Keolis zou Syntus nog overeind te houden zijn. Het bedrijf groeide in twee jaar van 600 naar 1200 werknemers mede gebaseerd op het winnen van aanbestedingen.

15 Procent van de werknemers werkt op het hoofdkantoor. Syntus wil diep in het personeelsbestand gaan snijden en sluit gedwongen ontslagen niet uit. Het bedrijf geeft zichzelf tot eind dit jaar de tijd om het verbeterprogramma door te voeren.

Overigens zal FNV Bondgenoten , mocht het alsnog misgaan met Syntus de provincies Gelderland en Overijssel aansprakelijk stellen. Volgens de bond hadden zij kunnen weten dat het onmogelijk was op op het door Syntus gedeponeerde bedrag bussen te laten rijden.

Lees ook: Syntus gaat snijden om beter te worden

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.