GVB tram

Ophef over topsalarissen GVB; commissaris stapt op

GVB tram

Er is binnen de Amsterdamse politiek flinke ophef ontstaan over de hoogte van de salarissen van twee directeuren van het GVB. Deze zouden het afgelopen jaar meer dan 50.000 euro opslag hebben gekregen en ver boven de balkenendenorm uitstijgen. Inmiddels is door alle commotie een van de commissarissen, Jan Westerhoud, opgestapt.

De oppositie inde Amsterdamse gemeenteraad eist nu opheldering over het salaris van de twee topmannen, Pieter Schotte en Adrie Bolier van GVB. Hun salaris zou vorig jaar zijn uitgekomen op 240.000 euro.

Onderzoek

Het GVB heeft zelf een onderzoek laten verrichtten naar eerdere aantijgingen als zouden er miljoenen euro’s zijn verdwenen door gesjoemel binnen de directie. Dat onderzoek is inmiddels afgerond maar de directie wil de conclusies eerst met de aandeelhouders bespreken.

Beloning

“De beloning van de directie van GVB is altijd door de Raad van Commissarissen vastgesteld met volledige inachtneming van de daarvoor gestelde statutaire procedures, arbeidsovereenkomsten en de daarop van toepassing zijnde CAO.””Overigens is het onafhankelijk onderzoek dat uitgevoerd is naar aanleiding van de aantijgingen in de Telegraaf van 31 maart en 5 mei afgelopen week afgerond. De Raad van Commissarissen heeft inmiddels conclusies getrokken en zal die met de aandeelhouder bespreken”, valt op de website van het GVB te lezen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.