Wederom vertrek GVB-commissaris

Bij het GVB is opnieuw een commissaris opgestapt. Dit keer treedt Kitty Roozemond terug als commissaris GVB. Zij baseert haar besluit op het verschil van mening met de aandeelhouder over de uitvoering van het beloningsbeleid voor de directie. Eerder vertrok Aad Veenman als voorzitter van Raad van Commissarissen vanwege de perikelen rondom het vervoerbedrijf. Naast directeuren Bolier en Schotte is Roozemond de vierde die uit de top van GVB verdwijnt. 

De Raad van Commissarissen liet de naleving van individuele arbeidsovereenkomsten en de CAO prevaleren boven de politiek gevoelige discussie over de Wopt-norm. De directieleden die het betrof kwamen daardoor verder boven de ‘Balkenendenorm’. De aandeelhouder is bij die afwegingen onvoldoende betrokken geweest.

Onderzoek

In de afgelopen maanden gaf Roozemond samen met een collega-commissaris sturing aan het BDO onderzoek. Dit naar aanleiding van de aantijgingen van de Telegraaf van vermeende fraude bij GVB.

Van fraude bleek geen sprake, wel van overtreding van aanbestedingsregels en onvoldoende informeren van de Raad van Commissarissen door de directie. Dit leidde tot conclusies en maatregelen die door de aandeelhouder, het college van B&W Amsterdam en de gemeenteraad zijn onderschreven.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wederom vertrek GVB-commissaris | OVPro.nl

Wederom vertrek GVB-commissaris

Bij het GVB is opnieuw een commissaris opgestapt. Dit keer treedt Kitty Roozemond terug als commissaris GVB. Zij baseert haar besluit op het verschil van mening met de aandeelhouder over de uitvoering van het beloningsbeleid voor de directie. Eerder vertrok Aad Veenman als voorzitter van Raad van Commissarissen vanwege de perikelen rondom het vervoerbedrijf. Naast directeuren Bolier en Schotte is Roozemond de vierde die uit de top van GVB verdwijnt. 

De Raad van Commissarissen liet de naleving van individuele arbeidsovereenkomsten en de CAO prevaleren boven de politiek gevoelige discussie over de Wopt-norm. De directieleden die het betrof kwamen daardoor verder boven de ‘Balkenendenorm’. De aandeelhouder is bij die afwegingen onvoldoende betrokken geweest.

Onderzoek

In de afgelopen maanden gaf Roozemond samen met een collega-commissaris sturing aan het BDO onderzoek. Dit naar aanleiding van de aantijgingen van de Telegraaf van vermeende fraude bij GVB.

Van fraude bleek geen sprake, wel van overtreding van aanbestedingsregels en onvoldoende informeren van de Raad van Commissarissen door de directie. Dit leidde tot conclusies en maatregelen die door de aandeelhouder, het college van B&W Amsterdam en de gemeenteraad zijn onderschreven.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.