NS wil af van Syntus, Keolis enige aandeelhouder

Aandeelhouder NS gaat de mogelijkheid onderzoeken om uit te stappen als aandeelhouder van Syntus. Daarmee zou de Franse vervoerder Keolis de enige aandeelhouder worden in het Gelderse vervoerbedrijf. De twee gaan nog wel extra geld steken in het noodlijdende Syntus.

Syntus kwam een maand geleden naar buiten met zeer slechte cijfers. Het bedrijf boekte over het afgelopen een miljoenenschuld mede veroorzaakt door te lage inschrijvingen bij aanbestedingen en te hoge personeelskosten.

Steun

Het bedrijf probeert nu het tij te keren door sterk te gaan snijden.
Maar daar heeft het vooralsnog de steun nodig van de twee aandeelhouders NS en Keolis die dit ook hebben toegezegd. De aandeelhouders gaan ook verder met het huidige managementteam van Syntus.

Keolis

Wel wordt gekeken of op termijn Keolis de enige aandeelhouder van Syntus kan worden. Volgens een persbericht van Syntus zou dat het herstel en de toekomst voor de Gelderse Vervoeder garanderen.
De Keolis Groep is marktleider in vervoer in Frankrijk en opereert in 13 landen. De omzet van Keolis bedroeg in 2011 4,4 miljard euro en er werken meer dan 50.000 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.