Schultz gaat praten over overname ov-chipkaart (TLS)

NS, RET, HTM, GVB en Connexxion, aandeelhouders van het OV-chipkaartbedrijf Trans Link Systems (TLS), gaan praten met minster Schultz van Haegen over een mogelijke overname van TLS. De aandeelhouders stellen wel de voorwaarde dat 100 miljoen euro aan investeringskapitaal wordt terug ontvangen. 

Schultz stelde woensdag in een overleg met de Tweede Kamer dat ze gaat overleggen met de aandeelhouders om TLS te nationaliseren. Omdat TLS nu een privaat bedrijf is, kan de minister niet ingrijpen bij problemen met de kaart.

Dubbel opstaptarief

Zo lukt het de sector maar niet om afspraken te maken over het afschaffen van het dubbele opstaptarief voor mensen die tijdens een treinreis moeten overstappen van de NS naar een andere vervoerder.

Verder duurt het nog te lang om kapotte kaarten te vervangen en zijn er nog problemen voor mensen met een visuele handicap.

TLS

TLS werd in 2001 opgericht door de NS, RET, HTM, GVB en streekvervoerder Connexxion om de ov-chipkaart te ontwikkelen. Connexxion is inmiddels geen aandeelhouder meer. Vanaf volgend jaar wordt de chipkaart in heel Nederland gebruikt.

”TLS komt daarmee in de laatste fase, dus het is een goed moment om te gaan praten”, stelt een zegsman van de NS op NU.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.