Syntus na verkoop NS-aandelen volledig in Franse handen

Vervoerder Syntus die met name in Overijssel actief is, raakt volledig in Franse handen. NS hebben de 50 procent aandelen aan het Franse bedrijf Keolis overgedragen. Keolis was al voor de helft eigenaar van Syntus. Met de overdracht moet de toekomst van het bedrijf zeker worden gesteld.

Syntus raakte eerder dit jaar in de financiēle problemen doordat het bedrijf te laag had ingeschreven op aanbestedingen. Het voorbestaan van de vervoerder kwam in gevaar. Keolis besloot bij te springen met een financiēle injectie. De andere aandeelhouder, de NS, gaf aan liever van Syntus af te willen.

Partner

Volgens de NS is het voor het overleven van Syntus beter dat het vervoerbedrijf met één strategische partner werkt. Eerder stapte ook vervoerder Connexxion al uit Syntus.

Bernard Tabary van Keolis zegt het managementteam van Syntus te gaan ondersteunen. ” We willen dat het herstelplan van Syntus snel en zorgvuldig wordt uitgewerkt, zodat Syntus op de lange termijn weer een gezonde onderneming wordt”, aldus de Keolis directeur.

Lees ook: Syntus gaat snijden om beter te worden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Syntus na verkoop NS-aandelen volledig in Franse handen”

Lex|10.08.12|15:12

logische stap van NS, die eerder al aangegeven heeft liever via Abellio in Nederland met Qbuzz verder wil…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.