GVB Amsterdam, bus

GVB wil ook samenwerken met NS

GVB Amsterdam, bus

Vervoersbedrijf GVB in Amsterdam wil ook samenwerken met spoorwegmaatschappij NS. Directeur Bart Schmeink: “Een financiële deelname is voor GVB niet heel interessant, maar ik vind het wel belangrijk dat OV-bedrijven gaan samenwerken om de reiziger een beter product te geven.”

Volgens de directeur is het logisch om de krachten te bundelen: “Tussen de 20 en 25 procent van de reizigers van GVB komen uit een trein van de NS. De systemen hebben veel met elkaar te maken.”

Dienstverlening verbeteren

Schmeink: “We werken al samen, maar dit zou veel beter kunnen. Dat kan onder meer door de reisinformatie af te stemmen en samen te investeren in het vervoer. 

Financiële samenwerking is daarbij niet aan de orde. Het is voor ons veel belangrijker om de dienstverlening voor de reiziger te verbeteren.”

De GVB-directeur wil ook kijken of een samenwerking met vervoersbedrijven RET in Rotterdam en HTM in Den Haag mogelijk is.

Belang NS in HTM

Donderdag werd bekend dat de NS 49 procent van de aandelen van HTM gaat nemen. De Haagse vervoerder is nu nog volledig in eigendom van de gemeente Den Haag. Het is voor het eerst de NS aandelen neemt in een stadsvervoerder. 

De Haagse gemeenteraad moet nog over de plannen besluiten.

Marieke van Gompel

Lees ook: NS neemt een belang van 49 procent in HTM

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.