Melanie Schultz van Haegen, Joop Atsma, Wilma Mansveld

Schultz en Mansveld maken nieuwe start bij IenM

Wilma Mansveld is maandag aangetreden als nieuwe staatssecretaris op het ministerie voor Infrastructuur en Milieu. Zij krijgt Openbaar Vervoer, Spoor, Luchtvaart, Milieu en het KNMI in haar portefeuille. Melanie Schultz van Haegen is maandag opnieuw beëdigd als minister voor Infrastructuur en Milieu en is verantwoordelijk voor Ruimte, Wegen, Water en Maritiem.

Schultz begint een nieuwe kabinetsperiode op haar vertrouwde ministerie. Wilma Mansveld is aangetreden als nieuwe staatssecretaris en treedt daarmee in de voetsporen van Joop Atsma. Hij droeg zijn taken in bijzijn van de minister over aan de nieuwe staatssecretaris.

Loopbanen

Schultz van Haegen was van 2010 tot 2012 al minister van Infrastructuur en Milieu in kabinet Rutte I. Daarvoor was zij van 2002 tot 2007 staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat.

Wilma Mansveld was van 2011 tot haar benoeming als staatssecretaris gedeputeerde van de Provincie Groningen. Ze had daarbij Economische Zaken, Energie, Jeugdzorg en Facilitaire Zaken in haar portefeuille.

Sociaal Economische Raad

De bewindsvrouw was van 2001 tot 2011 secretaris van de Sociaal Economische Raad (SER) Noord-Nederland. Verder was ze sinds 2007 lid van de Provinciale Staten van Groningen namens de PvdA, waarbij ze twee jaar het fractievoorzitter op zich nam.

Link:
Organogram ministerie van Infrastructuur en Milieu

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.