Pedro Peters, directeur, RET

Pedro Peters ook de komende 4 jaar directeur van RET

Pedro Peters blijft aan als algemeen directeur van de RET. De gemeente Rotterdam heeft zijn aanstelling met vier jaar verlengd.

Peters is sinds 1 juni 2005 directeur van de RET. Vanuit die functie leidde hij de verzelfstandiging van de RET. De gemeente Rotterdam is enig aandeelhouder van de RET.

Financiële positie

Onder leiding van Peters heeft het vervoersbedrijf de jaarlijkse rendements-doelstellingen is ook ook de financiële positie verbeterd. Dat was, zeker gelet op de onzekere situatie voor gemeentelijke vervoerders, geen eenvoudige opgave.

Qua kostenbesparing, productiviteitsverbetering en klanttevredenheid is de afgelopen vier jaar grote vooruitgang geboekt. Daarnaast won de RET onlangs de busconcessie voor het busvervoer in de regio Rotterdam.

Bedrijfsvoering

Peters wil graag zijn RET-directeurschap met vier jaar verlengen: “In juni 2013 werk ik al weer acht jaar voor RET en nog steeds is iedere dag boeiend bij dit dynamische bedrijf. Ik vind het dan ook een eer om ook leiding te mogen geven aan de volgende fase.”

“We werken op dit moment aan de voorbereidingen van het businessplan 2013 – 2017. Met dit plan zet de RET de koers uit om de bedrijfsvoering, het vervoer en de service naar de reizigers tussen nu en 2017 nog verder te verbeteren”, stelt de directeur.

Pedro Peters wordt herbenoemd voor een volgende periode van vier jaar, van 1 juni 2013 tot 1 juni 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.