Merel van Vreenhoven, directielid NS

Merel van Vroonhoven verruilt NS voor AFM

Merel van Vroonhoven vertrek op 1 april als directielid van NS. Zij is benoemd als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Vorige week werd al bekend dat Ingrid Thijssen haar post als directievoorzitter van NS Reizigers verruilt voor een aanstelling bij netwerkbedrijf Alliander.

Merel van Vroonhoven: “In de afgelopen jaren heb ik van dichtbij mee mogen maken hoe maatschappelijk relevant NS voor ons land is. Met een product waar honderdduizenden klanten iedere dag weer op vertrouwen en waar onze duizenden medewerkers zich ongelofelijk hard voor inzetten. Mijn ervaring bij NS, dat zo midden in de samenleving staat, evenals mijn ervaring in de financiële sector, gaat mij zeker van pas komen in mijn nieuwe functie. Ik zie het als een prachtige stap om de eindverantwoordelijkheid te gaan dragen voor de AFM.”

Vertrek

Timo Huges president-directeur van NS: “Met Merel verlaat een kundig bestuurder ons bedrijf. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de voorbereiding van de nieuwe hoofdrailnet concessie en aan het vinden van een alternatief voor de verbinding met België na het wegvallen van de V250-treinen. Wij zijn haar daarvoor zeer erkentelijk en wensen haar veel succes.”

De afgelopen maanden heeft NS haar strategie herijkt. Op de persconferentie over de jaarcijfers (14 februari 2014) zal de aangescherpte strategie verder worden toegelicht, alsmede de daarbij behorende vereenvoudigde topstructuur.

Lees ook:

Ingrid Thijssen verlaat NS Reizigers

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Merel van Vroonhoven verruilt NS voor AFM | OVPro.nl
Merel van Vreenhoven, directielid NS

Merel van Vroonhoven verruilt NS voor AFM

Merel van Vroonhoven vertrek op 1 april als directielid van NS. Zij is benoemd als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Vorige week werd al bekend dat Ingrid Thijssen haar post als directievoorzitter van NS Reizigers verruilt voor een aanstelling bij netwerkbedrijf Alliander.

Merel van Vroonhoven: “In de afgelopen jaren heb ik van dichtbij mee mogen maken hoe maatschappelijk relevant NS voor ons land is. Met een product waar honderdduizenden klanten iedere dag weer op vertrouwen en waar onze duizenden medewerkers zich ongelofelijk hard voor inzetten. Mijn ervaring bij NS, dat zo midden in de samenleving staat, evenals mijn ervaring in de financiële sector, gaat mij zeker van pas komen in mijn nieuwe functie. Ik zie het als een prachtige stap om de eindverantwoordelijkheid te gaan dragen voor de AFM.”

Vertrek

Timo Huges president-directeur van NS: “Met Merel verlaat een kundig bestuurder ons bedrijf. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de voorbereiding van de nieuwe hoofdrailnet concessie en aan het vinden van een alternatief voor de verbinding met België na het wegvallen van de V250-treinen. Wij zijn haar daarvoor zeer erkentelijk en wensen haar veel succes.”

De afgelopen maanden heeft NS haar strategie herijkt. Op de persconferentie over de jaarcijfers (14 februari 2014) zal de aangescherpte strategie verder worden toegelicht, alsmede de daarbij behorende vereenvoudigde topstructuur.

Lees ook:

Ingrid Thijssen verlaat NS Reizigers

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.