Gerard van de Aast, NS, Raad van Commissarissen

Gerard van de Aast in Raad van Commissarissen NS

Gerard van de Aast maakt vanaf 4 maart deel uit van de Raad van Commissarissen van NS. Daarmee volgt hij Frans Cremers op die de Raad na het maximum van drie volle termijnen verlaat. De benoeming van Van de Aast loopt tot 2018.

Gerard van de Aast heeft een technische achtergrond in onder meer weg- en waterbouw. Sinds 2013 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal Imtech, een Europese technische dienstverlener. Daarvoor was hij onder meer voorzitter van de Raad van Bestuur van VolkerWessels, CEO van Reed Business en lid van de Raad van Bestuur van Reed Elsevier.

Strategische kennis

Carel van den Driest, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Gerard van de Aast heeft in verschillende functies veel strategische en operationele kennis vergaard. Zijn ervaring binnen en buiten de landsgrenzen, evenals zijn grote technische kennis maken hem van grote toegevoegde waarde als commissaris bij NS.”

De heer Cremers was sinds 2002 lid van de Raad en vicevoorzitter sinds voorjaar 2011. “Wij danken Frans Cremers voor zijn grote bijdrage als commissaris. Als voorzitter van de auditcommissie en met zijn kennis van financiën heeft hij NS en de NS-directie bijna twaalf jaar terzijde gestaan met veel kennis van zaken”, aldus Van den Driest.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gerard van de Aast in Raad van Commissarissen NS | OVPro.nl
Gerard van de Aast, NS, Raad van Commissarissen

Gerard van de Aast in Raad van Commissarissen NS

Gerard van de Aast maakt vanaf 4 maart deel uit van de Raad van Commissarissen van NS. Daarmee volgt hij Frans Cremers op die de Raad na het maximum van drie volle termijnen verlaat. De benoeming van Van de Aast loopt tot 2018.

Gerard van de Aast heeft een technische achtergrond in onder meer weg- en waterbouw. Sinds 2013 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal Imtech, een Europese technische dienstverlener. Daarvoor was hij onder meer voorzitter van de Raad van Bestuur van VolkerWessels, CEO van Reed Business en lid van de Raad van Bestuur van Reed Elsevier.

Strategische kennis

Carel van den Driest, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Gerard van de Aast heeft in verschillende functies veel strategische en operationele kennis vergaard. Zijn ervaring binnen en buiten de landsgrenzen, evenals zijn grote technische kennis maken hem van grote toegevoegde waarde als commissaris bij NS.”

De heer Cremers was sinds 2002 lid van de Raad en vicevoorzitter sinds voorjaar 2011. “Wij danken Frans Cremers voor zijn grote bijdrage als commissaris. Als voorzitter van de auditcommissie en met zijn kennis van financiën heeft hij NS en de NS-directie bijna twaalf jaar terzijde gestaan met veel kennis van zaken”, aldus Van den Driest.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.