William Bontes, RET

Financieel directeur RET kondigt vertrek aan

Financieel directeur William Bontes heeft bekendgemaakt dat hij de RET per 1 mei verlaat vanwege een nieuwe uitdaging. Bontes is sinds 2009 financieel directeur van de stadsvervoerder. Hij gaat aan de slag als lid van de Raad van Bestuur van Hurks groep in Eindhoven waar hij verantwoordelijk wordt voor Financiën, ICT, Juridische zaken en HRM. De RET gaat de komende periode op zoek naar een geschikte opvolger.

Bontes kijkt naar eigen zeggen terug op een fantastische periode bij de RET. “De organisatie is de afgelopen jaren door een forse transformatie gegaan en het was geweldig om daar een bijdrage aan geleverd te hebben.”

Veranderproces

Bontes: “Het is een periode geweest waarin we als eerste vervoersbedrijf in Nederland de OV-chipkaart hebben geïmplementeerd en waarin we onder volledige marktwerking de aanbesteding van de bus hebben gewonnen. Maar ook een periode waarin we forse bezuinigingen hebben moeten doorvoeren en door een stevig veranderproces in onze interne organisatie zijn gegaan.”

“De RET staat er momenteel erg goed voor. Het bedrijf verkeert in goede financiële gezondheid, kent een prima klanttevredenheid en heeft een uitstekend team. Het is voor mij een mooi moment om in deze fase afscheid te nemen en de verantwoordelijkheid voor de komende periode in het bedrijf over te dragen”, aldus de vertrekkend financieel directeur.

Uitdaging

Algemeen directeur Pedro Peters van de RET feliciteert Bontes met zijn nieuwe uitdaging: ”William heeft de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de RET en hoe we er nu voor staan. Daarnaast is William een fijne collega en hebben we de afgelopen jaren met veel energie en veel lol en plezier samengewerkt. Voor William was dit als echte Rotterdammer geen makkelijke keuze. Zelf noemt hij de RET zijn mooiste baan tot nu toe. Toch begrijp en respecteer ik zijn keuze na bijna vijf jaren in onze organisatie.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Financieel directeur RET kondigt vertrek aan | OVPro.nl
William Bontes, RET

Financieel directeur RET kondigt vertrek aan

Financieel directeur William Bontes heeft bekendgemaakt dat hij de RET per 1 mei verlaat vanwege een nieuwe uitdaging. Bontes is sinds 2009 financieel directeur van de stadsvervoerder. Hij gaat aan de slag als lid van de Raad van Bestuur van Hurks groep in Eindhoven waar hij verantwoordelijk wordt voor Financiën, ICT, Juridische zaken en HRM. De RET gaat de komende periode op zoek naar een geschikte opvolger.

Bontes kijkt naar eigen zeggen terug op een fantastische periode bij de RET. “De organisatie is de afgelopen jaren door een forse transformatie gegaan en het was geweldig om daar een bijdrage aan geleverd te hebben.”

Veranderproces

Bontes: “Het is een periode geweest waarin we als eerste vervoersbedrijf in Nederland de OV-chipkaart hebben geïmplementeerd en waarin we onder volledige marktwerking de aanbesteding van de bus hebben gewonnen. Maar ook een periode waarin we forse bezuinigingen hebben moeten doorvoeren en door een stevig veranderproces in onze interne organisatie zijn gegaan.”

“De RET staat er momenteel erg goed voor. Het bedrijf verkeert in goede financiële gezondheid, kent een prima klanttevredenheid en heeft een uitstekend team. Het is voor mij een mooi moment om in deze fase afscheid te nemen en de verantwoordelijkheid voor de komende periode in het bedrijf over te dragen”, aldus de vertrekkend financieel directeur.

Uitdaging

Algemeen directeur Pedro Peters van de RET feliciteert Bontes met zijn nieuwe uitdaging: ”William heeft de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de RET en hoe we er nu voor staan. Daarnaast is William een fijne collega en hebben we de afgelopen jaren met veel energie en veel lol en plezier samengewerkt. Voor William was dit als echte Rotterdammer geen makkelijke keuze. Zelf noemt hij de RET zijn mooiste baan tot nu toe. Toch begrijp en respecteer ik zijn keuze na bijna vijf jaren in onze organisatie.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.