Connexxion baas Theo Vegter, minister Spies

Theo Vegter treedt terug als COO Connexxion

Connexxion baas Theo Vegter, minister Spies

Theo Vegter is dinsdag teruggetreden als Chief Operating Officer van Connexxion en zal zich niet meer bezighouden met zijn gebruikelijke dagelijkse activiteiten. De heer Vegter blijft als adviseur aan Connexxion verbonden en zal namens het bedrijf bestuursfuncties blijven vervullen bij diverse instanties op het gebied van openbaar vervoer en taxi. Hij blijft het bedrijf dus extern vertegenwoordigen.

Met zijn besluit, dat in goede samenspraak met CEO Bart Schmeink is genomen, wil Vegter de organisatie ruimte geven om met een nieuw team te gaan bouwen aan een sterke toekomst voor Connexxion. Connexxion is blij dat door de nieuwe rol van Theo Vegter, zijn kennis en expertise voor de organisatie gehouden blijven.

Theo Vegter

Vegter maakte zich in de periode dat hij COO was bij Connexxion hard voor de sociale veiligheid van medewerkers in het OV. Hij startte in 2011 de pilot Verbeterd Toezicht OV naar aanleiding van een reeks ernstige geweldsdelicten tegen buschauffeurs en conducteurs. Daarbij werden meer toezichthouders op treinen, trams, metro’s en bussen ingezet op plekken waar meer incidenten gebeurden. Daarbij werkten alle streekvervoerders samen en wisselden ze ook toezichthouders uit.

Het aantal zware incidenten in de pilotgebieden nam met bijna 
25 procent af. Daarnaast nam het veiligheidsgevoel van chauffeurs en conducteurs toe van een 6,2 naar een 7. Helaas is het project in 2013 stopgezet, vanwege onvoldoende financiering vanuit het Rijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Theo Vegter treedt terug als COO Connexxion”

Cunno Molenaar|05.04.14|17:11

hmm

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.