metro, RET

Frank Hoevenaars wordt nieuwe financieel directeur RET

Frank Hoevenaars wordt met ingang van 1 oktober de nieuwe financieel directeur van de stadsvervoerder RET. Hoevenaars was als director projectcontrol de afgelopen vier jaar werkzaam bij het havenbedrijf Rotterdam en verantwoordelijk voor de financiën en planning van de aanleg van de Tweede Maasvlakte.

Algemeen directeur Pedro Peters van RET is blij met de komst van Hoevenaars: “We waren op zoek naar een financiële, breed georiënteerde topman, die de regio kent en uitblinkt op het gebied van projectorganisatie. De kennis en ervaring die Frank Hoevenaars heeft opgedaan bij de aanleg van de Tweede Maasvlakte kan hij direct gebruiken voor de aanleg van de Hoekse Lijn.”

Posities

Voor het tijdperk van de Tweede Maasvlakte heeft Frank Hoevenaars diverse financiële managementposities bekleed bij AVR en KPN en is in Rotterdam als openbaar accountant werkzaam geweest bij PwC. Frank Hoevenaars blikt tevreden en met trots terug op zijn tijd bij het Havenbedrijf: “De aanleg van de Tweede Maasvlakte is ruim binnen planning en budget gerealiseerd. Een prachtig resultaat, zeker voor zo’n groot complex infrastructureel project.”

De projectorganisatie van de Tweede Maasvlakte haalde vorig jaar zelfs het hoogst haalbare niveau op het gebied van projectbeheersing; Prince 2, level 5. Wereldwijd zijn er slechts enkele organisaties die in aanmerking komen voor deze certificering. De RET is, net als het Havenbedrijf, één van de weinige bedrijven in Nederland die voor de aansturing van projecten Prince 2 gecertificeerd is.

Complexe projecten

Hoevenaars: “Mijn expertise op het gebied van financiën en complexe projecten, maar zeker ook  mijn affiniteit met de regio Rotterdam maakt de functie van financieel directeur bij de RET tot een prachtige, veelzijdige nieuwe uitdaging. Ik heb er zin in!”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.