Marjan Rintel, directievoorzitter, NS Reizigers

Marjan Rintel wordt nieuwe directievoorzitter NS Reizigers

Marjan Rintel, directievoorzitter, NS Reizigers

Marjan Rintel wordt per 1 november de nieuwe directievoorzitter van NS Reizigers. Rintel (47) werkt momenteel bij Air France KLM als Senior Vice President Strategic Marketing. Als directievoorzitter van NS Reizigers, het grootste onderdeel van NS, neemt ze ook zitting in het Executive Committee. Bij NS volgt zij Ingrid Thijssen op die begin 2014 de overstap maakte naar netwerkbedrijf Alliander.

Rintel begon, na haar studie Bedrijfskunde aan de Universiteit Groningen, haar loopbaan bij de luchthaven Schiphol waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de inrichting, informatieverstrekking en de logistiek in het luchthavengebouw. Rintel startte in 1999 bij KLM en had hier diverse management-functies waaronder die van Vice President Hub Operations waarin zij verantwoordelijk was voor de grondafhandeling van KLM op Schiphol. Na verscheidene leidinggevende operationele en commerciële functies is zij momenteel binnen Air France KLM werkzaam als Senior Vice President Strategic Marketing.

Logistieke processen

“Door haar ervaring bij Schiphol en KLM heeft Marjan veel kennis van het managen van complexe operationele en logistieke processen en vooral het centraler stellen van de klant daarin. Dit is precies de uitdaging waar NS, in het kader van de aangescherpte strategie, voor staat. Wij zijn dan ook verheugd dat zij NS komt versterken en uitvoering komt geven aan de nieuwe Hoofdrailnetconcessie die komend jaar ingaat”, aldus directeur Timo Huges van NS.

Rintel: “Ik zie ontzettend uit naar deze prachtige baan. NS is een echt Nederlands bedrijf met een mooie traditie en medewerkers met hart voor de zaak. Ik zie er naar uit om, met mijn team en alle mensen uit de operatie, invulling te geven aan de nieuwe Hoofdrailnetconcessie, zodat we verdere vooruitgang realiseren voor dagelijks meer dan een miljoen reizigers.”

NS Reizigers

NS Reizigers (NSR) is verantwoordelijk voor de uitvoering van het treinvervoer binnen en buiten Nederland en de daarmee samenhangende verkoop- en serviceactiviteiten. NSR doet dit met ruim 11.000 medewerkers en een omzet van meer dan 2 miljard euro. Het begin dit jaar nieuw gevormde Executive Committee waarin Marjan Rintel als directievoorzitter van NSR zitting neemt, bestaat uit de directievoorzitters van de bedrijfsonderdelen (NSR, Abellio, NedTrain en Stations), de directeur Communicatie en Strategie, de directeur HR en Organisatie en twee statutaire leden: de CEO en de CFO.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.