Grietje Makkinga, directeur, Randstad Transport

Grietje Makkinga nieuwe directeur Randstad Transport

Grietje Makkinga, directeur, Randstad Transport

Grietje Makkinga is sinds 1 september de nieuwe directeur van uitzendbureau Randstad Transport. Zij volgt Willem de Vries op, die zijn carrière vervolgt als directeur van Randstad Cross Border Staffing. Makkinga was de afgelopen jaren commercieel directeur van Randstad Inhouse Services en verantwoordelijk voor grote klanten in de logistiek en industrie.

Bij Randstad Inhouse Services zag zij hoe in korte tijd “de klant- en marktvraag kunnen veranderen, verdienmodellen op hun kop gaan en welke inspanning het kost om daarop succesvol te reageren”. Makkinga: “Aandacht voor kosten en kostenbeheersing is cruciaal om in dit proces succes te boeken. Voor Randstad Transport is het in dit krachtenveld de uitdaging om continu op maat dezelfde kwaliteit chauffeurs te leveren tegen zo laag mogelijke kosten. Wij doen dat door steeds slimmere planningen, optimale flexibiliteit en vooral intensieve samenwerking met klanten.”

Randstad Transport

Willem de Vries was 25 jaar werkzaam als directeur van Randstad Transport en kijkt met veel plezier terug op deze periode. “Ik zal de transportsector en de talloze contacten met ondernemers missen. Tegelijkertijd zie ik mooie kansen in mijn nieuwe functie, waar nog veel terrein braak ligt om te ontginnen.” De Vries zal zich als directeur van Randstad Cross Border Staffing bezighouden met de bemiddeling van buitenlandse medewerkers in Nederland.

Randstad Transport levert al zo’n twintig jaar buschauffeurs aan vervoerders in het OV. Bedrijven waarmee de uitzendorganisatie onder meer mee samenwerkt zijn Connexxion, GVB, EBS, TCR, Veolia en Arriva. In samenwerking met E&R Opleidingen leidt Randstad Transport jaarlijks tussen de 200 en 300 buschauffeurs op. Deze aanpak zorgt ervoor dat Randstad op ieder gewenst moment meerdere buschauffeurs kan aanbieden aan vervoerders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.