Conny Bieze, gedeputeerde, provincie Gelderland

Gedeputeerde Conny Bieze genomineerd voor Europese Award

VVD-gedeputeerde Conny Bieze is één van drie finalisten voor de Europese LeaDer Award in de categorie Beste Regionale Bestuurder. Aanleiding voor haar nominatie is de OV-visie die provincie Gelderland dit jaar heeft vastgesteld om stad en regio in de toekomst bereikbaar te houden. De winnaar wordt op 10 december bekendgemaakt door het Comité der Regio’s in Brussel.

De jury ziet de OV-visie als een innovatieve manier om vraag en aanbod in het openbaar vervoer op elkaar af te stemmen. Gedeputeerde Conny Bieze wil de lege bussen in de regio vervangen door flexibel vervoer. Bieze: “Het openbaar vervoer is niet meer van deze tijd. Vraag en aanbod sluiten niet meer op elkaar aan. Hierdoor rijden er teveel lege bussen in de regio, terwijl veel bussen en treinen naar de stad overvol zitten.”

Flexibel vervoer

De provincie Gelderland gaat de komende jaren drukke lijnen versterken en minder drukke lijnen vervangen door flexibel vervoer, waarbij trein, bus, taxi en fiets worden gecombineerd. Reizigersorganisaties reageren sceptisch op de plannen van de provincie en vrezen voor een verschraling van het openbaar vervoer. Ook zijn ze bang dat inwoners van kleine dorpskernen in een isolement raken.

De LeaDer Award is een intitiatief van de liberaal democratische fractie van het Comité der Regio’s, die de Europese Commissie en het Europees Parlement adviseert. Er worden prijzen uitgereikt in zeven categoriëen, waaronder Beste Campaigner en Beste Regionale Bestuurder. In 2012 werd burgemeester Onno Hoes van Maastricht gekozen als Beste EU Ambassadeur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.