Henk Don, bestuurslid, Autoriteit Consument en Markt (ACM)

Henk Don in 2015 voorzitter van Europese toezichthouders

Henk Don, bestuurslid, Autoriteit Consument en Markt (ACM)

Henk Don is namens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) sinds 1 januari 2015 voor een jaar voorzitter van de Independent Regulators Group – Rail (IRG-Rail). Hij volgt daarmee de Luxemburger Jacques Prost op die de functie in 2014 vervulde. Henk Don is bij ACM als bestuurslid verantwoordelijk voor de portefeuilles vervoer, energie, post en telecom.

In het netwerk van IRG-Rail zijn 22 onafhankelijke Europese toezichthouders op het spoor verenigd. IRG-Rail heeft als doel de regulering op het spoor meer met elkaar in overeenstemming te brengen en onderling best practices uit te wisselen. IRG-Rail is voor ACM belangrijk omdat het netwerk een contactpunt is voor beleids- en regelmakers binnen Europa.

Toezichthouder spoor

“Binnen het netwerk van IRG-Rail kan ACM als toezichthouder op het spoor met Europese collega-toezichthouders overleggen over de invulling en gevolgen van nieuwe wetgeving. Gezamenlijk kunnen we onze kennis inbrengen in Europese wetgevingsprocessen. Bovendien kunnen we via IRG-Rail de spoormarkt binnen de EU beter leren kennen. Dat is voor een klein land als Nederland bij uitstek van belang voor spoorgoederenvervoer en voor passagiersverbindingen”, aldus Don.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Henk Don in 2015 voorzitter van Europese toezichthouders | OVPro.nl
Henk Don, bestuurslid, Autoriteit Consument en Markt (ACM)

Henk Don in 2015 voorzitter van Europese toezichthouders

Henk Don is namens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) sinds 1 januari 2015 voor een jaar voorzitter van de Independent Regulators Group – Rail (IRG-Rail). Hij volgt daarmee de Luxemburger Jacques Prost op die de functie in 2014 vervulde. Henk Don is bij ACM als bestuurslid verantwoordelijk voor de portefeuilles vervoer, energie, post en telecom.

In het netwerk van IRG-Rail zijn 22 onafhankelijke Europese toezichthouders op het spoor verenigd. IRG-Rail heeft als doel de regulering op het spoor meer met elkaar in overeenstemming te brengen en onderling best practices uit te wisselen. IRG-Rail is voor ACM belangrijk omdat het netwerk een contactpunt is voor beleids- en regelmakers binnen Europa.

Toezichthouder spoor

“Binnen het netwerk van IRG-Rail kan ACM als toezichthouder op het spoor met Europese collega-toezichthouders overleggen over de invulling en gevolgen van nieuwe wetgeving. Gezamenlijk kunnen we onze kennis inbrengen in Europese wetgevingsprocessen. Bovendien kunnen we via IRG-Rail de spoormarkt binnen de EU beter leren kennen. Dat is voor een klein land als Nederland bij uitstek van belang voor spoorgoederenvervoer en voor passagiersverbindingen”, aldus Don.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.