Johan Blaas, directeur, ProMedia Group, Johan Haarhuis, directeur, Europoint

Beursorganisator Europoint wordt onderdeel van uitgeverij OVPro

Congres- en beursorganisator Europoint, onder meer bekend van de OV-beurs BusVision, wordt onderdeel van ProMedia Group, de uitgeverij van OVPro.nl. Hierdoor kan Europoint profiteren van de online kracht van de uitgeverij. “En ProMedia Group haalt hiermee een aantal mooie evenementen en veel expertise in huis als het gaat om organiseren van hoogwaardige beurzen en congressen”, zegt Joan Blaas, directeur ProMedia Group.

“Door de combinatie met ProMedia Group kunnen we de spoor- en ov-markt nog beter van dienst zijn. Met mijn collega’s kijk ik uit naar een goede samenwerking”, licht Europoint-directeur en oprichter Johan Haarhuis toe. Sinds de oprichting in 1997 is Europoint uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van railtechnologie, transport en logistiek. Daarnaast organiseert Europoint uiteenlopende zakelijke en publieksevenementen in opdracht van derden.

Johan Haarhuis blijft nog twee jaar actief om de integratie van Europoint binnen ProMedia Group te begeleiden. De huidige zeven werknemers gaan mee.

Europoint

Europoint is onder meer organisator van bekende evenementen, zoals Rail-Tech, Bus-Tech en Child in the City. Verder heeft de organisatie in opdracht van de internationale spoorfederatie UIC diverse Highspeed Rail-conferenties georganiseerd. Ook houdt het bedrijf diverse hoogwaardige academische congressen, onder meer in de spoorsector. Blaas: “De evenementen van Europoint zijn een mooie toevoeging op onze bestaande doelgroepen.”

Hij ziet dan ook veel mogelijkheden tot synergie. “ProMedia Group beschikt over de juiste kanalen en expertise om de evenementen van Europoint te promoten. En het biedt voor onze online vakbladen een mooie kans om de binding met de lezers nog verder te versterken.”

ProMedia Group

ProMedia Group is uitgever van online vakbladen in de mobiliteitssector. Titels zijn SpoorPro, OVPro, VerkeersPro.nl, TaxiPro.nl en TankPro.nl. Ook organiseert ProMedia Group bekende vakbeurzen en congressen als Taxi Expo, Nationaal Congres Contractvervoer, Lesauto Testdag, Tankstation Vakbeurs, Nationaal Tankstation Congres en BusVision.

Blaas: “Europoint is een sterke internationale naam die hoog staat aangeschreven. Bovendien beschikt de organisatie over een goed internationaal netwerk. Daarmee kunnen we als ProMedia Group verder doorgroeien.”

Rail-Tech 2015

Een van de eerste gezamenlijke evenementen van Europoint en ProMedia Group is RailTech 2015 dat van 17 tot en met 19 maart in de Jaarbeurs Utrecht plaatsvindt. Rail-Tech is de grootste spoorbeurs in de Benelux met een sterk internationaal karakter.

Lees ook:

Vernieuwde Rail-Tech vindt in maart 2015 in Utrecht plaats

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.