website, NDOV-loket, brondata, www.reisinformatiegroep.nl

Nieuwe site NDOV-loket voor OV-brondata vervoerders

Het loket Nationale Databank Openbaar Vervoer van REISinformatiegroep bv, heeft een nieuwe site gelanceerd. Met deze vernieuwde site kan alle data worden verwerkt zonder menselijke tussenkomst. Het gaat om de OV-brondata van de OV-bedrijven.

REISinformatiegroep, nationaal bekend door de dienstverlening van 9292, levert al jaren namens de OV-bedrijven de OV-brondata aan geinteresseerden. Dit doet het bedrijf via haar NDOV-loket.

Reisinformatie

Met de nieuwe site zorgt REISinformatiegroep ervoor dat iedereen gelijktijdig dezelfde informatie krijgt zonder dat menselijke tussenkomst nodig is. Met de nieuwe werkwijze wordt het aanleveren van de brongegevens via FTP (File Transfer Protocol) eenvoudiger en eenduidiger.

Stefan Hulman, Algemeen Directeur van REISinformatiegroep: “De nieuwe site en werkwijze maken het proces nog transparanter. Alle bestanden die worden aangeleverd worden direct getoond. Het is voor REISinformatiegroep niet mogelijk om geleverde bestanden te wijzigen.”

Vervoerders

Via de FTP is het mogelijk om meerdere bestanden en ook grotere bestanden te leveren. De vervoerder heeft een eigen map, die niet verward kan worden met die van andere vervoerders. Alleen de eigen aangeboden bestanden zijn te bewerken.

9292, het bedrijfsonderdeel dat de reisadviezen levert, neemt zelf ook data af bij het NDOV-loket van REISinformatiegroep. Voor alle afnemers is een RSS-feed beschikbaar die direct meldt als er nieuwe bestanden beschikbaar zijn. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden.

De site is bereikbaar via https://www.reisinformatiegroep.nl/ndovloket

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.