9292, app, reisinformatie

ChristenUnie: reisinformatiediensten moeten beter bereikbaar zijn

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber wil dat alle reisinformatiedata beschikbaar komt als open data. Ze heeft daarom Kamervragen gesteld aan de minister en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Vorige week is Dik-Faber’s motie om alle reisinformatie openbaar te maken, aangenomen door de Tweede Kamer. Onlangs bleek echter dat reisinformatiedienst 9292 de afgelopen maanden regelmatig onbereikbaar is geweest door digitale aanvallen.

Deze aanvallen hebben grote consequenties voor andere soortgelijke diensten, omdat 9292 voor hen de enige leverancier is van reisinformatie. ”Als die dienst uitvalt, liggen vrijwel alle actuele reisinformatiediensten op internet en in mobiele apps stil”, aldus het Tweede Kamerlid. “Het is onacceptabel als cyberaanvallen op 9292 alle reisinformatie voor ons onbereikbaar maakt.”

OpenGeo

Er zijn vervoerders die hun reisinformatie ook leveren aan concurrent OpenGeo, zodat de reisinformatie van deze vervoerders toch beschikbaar blijft, ook als 9292 niet in de lucht is. De ChristenUnie wil daarom vervoerders verplichten hun reisinformatie openbaar te maken. “Zo zijn reizigers niet meer alleen afhankelijk van 9292.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ChristenUnie: reisinformatiediensten moeten beter bereikbaar zijn | OVPro.nl
9292, app, reisinformatie

ChristenUnie: reisinformatiediensten moeten beter bereikbaar zijn

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber wil dat alle reisinformatiedata beschikbaar komt als open data. Ze heeft daarom Kamervragen gesteld aan de minister en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Vorige week is Dik-Faber’s motie om alle reisinformatie openbaar te maken, aangenomen door de Tweede Kamer. Onlangs bleek echter dat reisinformatiedienst 9292 de afgelopen maanden regelmatig onbereikbaar is geweest door digitale aanvallen.

Deze aanvallen hebben grote consequenties voor andere soortgelijke diensten, omdat 9292 voor hen de enige leverancier is van reisinformatie. ”Als die dienst uitvalt, liggen vrijwel alle actuele reisinformatiediensten op internet en in mobiele apps stil”, aldus het Tweede Kamerlid. “Het is onacceptabel als cyberaanvallen op 9292 alle reisinformatie voor ons onbereikbaar maakt.”

OpenGeo

Er zijn vervoerders die hun reisinformatie ook leveren aan concurrent OpenGeo, zodat de reisinformatie van deze vervoerders toch beschikbaar blijft, ook als 9292 niet in de lucht is. De ChristenUnie wil daarom vervoerders verplichten hun reisinformatie openbaar te maken. “Zo zijn reizigers niet meer alleen afhankelijk van 9292.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.