Bas Hendriks nieuwe interim directeur bij Qbuzz/Abellio

Bas Hendriks is per 28 april aangesteld als interim directeur bij Qbuzz BV en Abellio Nederland. Hendriks is sinds zijn aantreden tijdelijk de enige statutaire directeur van beide bedrijven. Vóór zijn aanstelling was de topman actief als financieel directeur bij NS Stations. Die werkzaamheden heeft hij tijdelijk neergelegd.

Vanaf de oprichting van Qbuzz in 2008 tot augustus 2012 was de kersverse topman financieel directeur bij Qbuzz. In die periode is hij ook al tijdelijk concessiedirecteur geweest in Groningen. Volgens het bedrijf kent Hendriks Qbuzz en de opdrachtgevers daardoor goed.

Derde topman

De nieuwe interim directeur is de derde topman van Qbuzz/Abellio dit jaar. Leon Struik begon het jaar en werd per 1 februari opgevolgd door Annemarie Zuidberg-Tabak. Zij bleef slechts enkele maanden aan het roer bij de vervoerder.

Qbuzz/Abellio ligt sinds enige tijd onder vuur vanwege de aanbestedingsprocedure van het openbaar vervoer in de provincie Limburg. Twee bestuurders zouden vertrouwelijke informatie hebben ontvangen van een ex-medewerker van concurrent Veolia. De bestuurders zijn daarom op non-actief gesteld.

Lees ook: Annemarie Zuidberg nieuwe directeur Qbuzz en Abellio

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bas Hendriks nieuwe interim directeur bij Qbuzz/Abellio | OVPro.nl

Bas Hendriks nieuwe interim directeur bij Qbuzz/Abellio

Bas Hendriks is per 28 april aangesteld als interim directeur bij Qbuzz BV en Abellio Nederland. Hendriks is sinds zijn aantreden tijdelijk de enige statutaire directeur van beide bedrijven. Vóór zijn aanstelling was de topman actief als financieel directeur bij NS Stations. Die werkzaamheden heeft hij tijdelijk neergelegd.

Vanaf de oprichting van Qbuzz in 2008 tot augustus 2012 was de kersverse topman financieel directeur bij Qbuzz. In die periode is hij ook al tijdelijk concessiedirecteur geweest in Groningen. Volgens het bedrijf kent Hendriks Qbuzz en de opdrachtgevers daardoor goed.

Derde topman

De nieuwe interim directeur is de derde topman van Qbuzz/Abellio dit jaar. Leon Struik begon het jaar en werd per 1 februari opgevolgd door Annemarie Zuidberg-Tabak. Zij bleef slechts enkele maanden aan het roer bij de vervoerder.

Qbuzz/Abellio ligt sinds enige tijd onder vuur vanwege de aanbestedingsprocedure van het openbaar vervoer in de provincie Limburg. Twee bestuurders zouden vertrouwelijke informatie hebben ontvangen van een ex-medewerker van concurrent Veolia. De bestuurders zijn daarom op non-actief gesteld.

Lees ook: Annemarie Zuidberg nieuwe directeur Qbuzz en Abellio

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.