Bertho Eckhardt nieuwe voorzitter van KNV

Bertho Eckhardt wordt per 1 juli de nieuwe voorzitter van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Hij neemt het stokje over van Pieter Hofstra, die zes jaar voorzitter was van de werkgeversorganisatie. Hofstra treedt in oktober na twee termijnen eveneens terug als voorzitter van de sectororganisatie KNV Bus, een functie die hij eveneens bijna zes jaar vervulde. “Er breken nieuwe tijden aan voor de vereniging. Het mobiliteitslandschap staat op het punt om ingrijpende veranderingen door te maken. Het is een goed moment om het stokje over te dragen”, aldus Hofstra.

KNV is de werkgeversorganisatie voor het beroepspersonenvervoer en het spoorgoederenvervoer. Tot de federatie behoren de sectorverenigingen KNV Taxi, KNV Touringcar en KNV Spoorgoederenvervoer.

Nieuwe voorzitter

Eckhardt volgt Hofstra op als nieuwe voorzitter. Hij trad begin 2014 al aan als voorzitter van KNV Taxi. Bij KNV is afgesproken om de sectorverenigingen afwisselend het voorzitterschap te laten bekleden. Eckhardt is volgens KNV ‘een ervaren bestuurder en ‘kundige en creatieve mobiliteitsexpert’. Hij is meer dan twintig jaar actief in de wereld van vervoer en logistiek.

Eckhardt: “De wensen van de klant zullen nog richtinggevender worden bij de inrichting van het mobiliteitssysteem in Nederland. Onze toekomst staat om die reden in het teken van een nauwere en strategische samenwerking tussen vervoerssectoren. Nu is de tijd om de juiste keuzes te maken.” Bertho Eckhardt is tevens bondvoorzitter van de BOVAG en zit sinds april 2014 namens VNO-NCW in de raad van de SER.

KNV Bus

Een speciaal daarvoor in het leven geroepen commissie draagt Tonnie Hodes (64) voor als opvolger van Hofstra bij KNV Bus. Hodes vervulde diverse directiefuncties bij NZH, Connexxion Tours en het Vlietland ziekenhuis. Hij is nu bestuursvoorzitter van het NZH Museum in Haarlem. Tijdens de najaarsvergadering op 29 oktober 2015 wordt de benoeming van Hodes aan de leden van KNV Bus voorgelegd.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bertho Eckhardt nieuwe voorzitter van KNV | OVPro.nl

Bertho Eckhardt nieuwe voorzitter van KNV

Bertho Eckhardt wordt per 1 juli de nieuwe voorzitter van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Hij neemt het stokje over van Pieter Hofstra, die zes jaar voorzitter was van de werkgeversorganisatie. Hofstra treedt in oktober na twee termijnen eveneens terug als voorzitter van de sectororganisatie KNV Bus, een functie die hij eveneens bijna zes jaar vervulde. “Er breken nieuwe tijden aan voor de vereniging. Het mobiliteitslandschap staat op het punt om ingrijpende veranderingen door te maken. Het is een goed moment om het stokje over te dragen”, aldus Hofstra.

KNV is de werkgeversorganisatie voor het beroepspersonenvervoer en het spoorgoederenvervoer. Tot de federatie behoren de sectorverenigingen KNV Taxi, KNV Touringcar en KNV Spoorgoederenvervoer.

Nieuwe voorzitter

Eckhardt volgt Hofstra op als nieuwe voorzitter. Hij trad begin 2014 al aan als voorzitter van KNV Taxi. Bij KNV is afgesproken om de sectorverenigingen afwisselend het voorzitterschap te laten bekleden. Eckhardt is volgens KNV ‘een ervaren bestuurder en ‘kundige en creatieve mobiliteitsexpert’. Hij is meer dan twintig jaar actief in de wereld van vervoer en logistiek.

Eckhardt: “De wensen van de klant zullen nog richtinggevender worden bij de inrichting van het mobiliteitssysteem in Nederland. Onze toekomst staat om die reden in het teken van een nauwere en strategische samenwerking tussen vervoerssectoren. Nu is de tijd om de juiste keuzes te maken.” Bertho Eckhardt is tevens bondvoorzitter van de BOVAG en zit sinds april 2014 namens VNO-NCW in de raad van de SER.

KNV Bus

Een speciaal daarvoor in het leven geroepen commissie draagt Tonnie Hodes (64) voor als opvolger van Hofstra bij KNV Bus. Hodes vervulde diverse directiefuncties bij NZH, Connexxion Tours en het Vlietland ziekenhuis. Hij is nu bestuursvoorzitter van het NZH Museum in Haarlem. Tijdens de najaarsvergadering op 29 oktober 2015 wordt de benoeming van Hodes aan de leden van KNV Bus voorgelegd.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.