Uithoflijn, Utrecht

Dick Jonkers nieuwe OV-manager Provincie Utrecht

Dick Jonkers (57) is per 1 oktober manager van de nieuwe afdeling Openbaar Vervoer bij de provincie Utrecht. De afdeling is het resultaat van de integratie van het gemeentelijke samenwerkingsverband Bestuur Regio Utrecht in de provinciale organisatie en bestaat uit een team Exploitatie, team Regiotram Utrecht en de projectorganisatie Uithoflijn.

Jonkers is als afdelingsmanager verantwoordelijk voor de gehele aansturing van het OV-systeem in de provincie Utrecht waar dagelijks zo’n 200.000 reizigers gebruik van maken. Daarnaast is hij voorzitter van de Directieraad Uithoflijn. De aanleg van de Uithoflijn is een gezamenlijk project van de gemeente en provincie Utrecht.

Jonkers is sinds 2014 manager van Regiotram Utrecht. Hij heeft de afgelopen jaren ook gewerkt als portfoliodirecteur bij Rijkswaterstaat en was in die rol verantwoordelijk voor vijf grote aanlegprojecten, waaronder (spoor)tunnels. Jonkers bekleedde diverse directiefuncties, onder meer als directeur Beheer en uitvoering bij de provincie Noord-Holland en als plaatsvervangend directeur bij het Ingenieursbureau Amsterdam.

Dick Jonkers

Dick Jonkers

Regiotram Utrecht

Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) is een samenwerkingsverband van verschillende Utrechtse gemeenten die in januari 2016 wordt opgeheven om plaats te maken voor andere initiatieven. De dienst die binnen BRU verantwoordelijk is voor het beheer, het onderhoud en de uitbreiding van het regionale tramsysteem is een verzelfstandigde organisatie met de naam Regiotram Utrecht. Deze wordt bij de provincie ondergebracht.

Regiotram Utrecht is sinds januari 2014 gevestigd op het remiseterrein in Nieuwegein. Dat is pal naast de uitvoering en vlakbij het terrein van vervoerder Qbuzz en onderhoudsmaatschappij Stadler. Op hetzelfde terrein verrijst de komende jaren een nieuwe tramremise waar de kantoren van Regiotram onderdeel van uit gaan maken. De nieuwbouw is naar verwachting medio 2017 gereed, op tijd voor de komst van de eerste tramstellen voor de Uithoflijn.

Uithoflijn

Vanaf medio 2018 kunnen reizigers gebruik maken van de Uithoflijn. Provincie en gemeente Utrecht zijn gezamenlijk opdrachtgever van het project en hebben afspraken gemaakt wie wat ontwikkelt en realiseert. Zo is de provincie verantwoordelijk voor de realisatie van de bovenbouw en de aankoop en exploitatie van de trams.

De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg van de onderbaan (de ondergrond waarop de traminfrastructuur komt te liggen) en de inpassing in de omgeving. Vorige week werd een levensgroot model van de nieuwe tram onthuld. Deze is tijdens verschillende open dagen te bewonderen.

Lees ook:

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dick Jonkers nieuwe OV-manager Provincie Utrecht | OVPro.nl
Uithoflijn, Utrecht

Dick Jonkers nieuwe OV-manager Provincie Utrecht

Dick Jonkers (57) is per 1 oktober manager van de nieuwe afdeling Openbaar Vervoer bij de provincie Utrecht. De afdeling is het resultaat van de integratie van het gemeentelijke samenwerkingsverband Bestuur Regio Utrecht in de provinciale organisatie en bestaat uit een team Exploitatie, team Regiotram Utrecht en de projectorganisatie Uithoflijn.

Jonkers is als afdelingsmanager verantwoordelijk voor de gehele aansturing van het OV-systeem in de provincie Utrecht waar dagelijks zo’n 200.000 reizigers gebruik van maken. Daarnaast is hij voorzitter van de Directieraad Uithoflijn. De aanleg van de Uithoflijn is een gezamenlijk project van de gemeente en provincie Utrecht.

Jonkers is sinds 2014 manager van Regiotram Utrecht. Hij heeft de afgelopen jaren ook gewerkt als portfoliodirecteur bij Rijkswaterstaat en was in die rol verantwoordelijk voor vijf grote aanlegprojecten, waaronder (spoor)tunnels. Jonkers bekleedde diverse directiefuncties, onder meer als directeur Beheer en uitvoering bij de provincie Noord-Holland en als plaatsvervangend directeur bij het Ingenieursbureau Amsterdam.

Dick Jonkers

Dick Jonkers

Regiotram Utrecht

Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) is een samenwerkingsverband van verschillende Utrechtse gemeenten die in januari 2016 wordt opgeheven om plaats te maken voor andere initiatieven. De dienst die binnen BRU verantwoordelijk is voor het beheer, het onderhoud en de uitbreiding van het regionale tramsysteem is een verzelfstandigde organisatie met de naam Regiotram Utrecht. Deze wordt bij de provincie ondergebracht.

Regiotram Utrecht is sinds januari 2014 gevestigd op het remiseterrein in Nieuwegein. Dat is pal naast de uitvoering en vlakbij het terrein van vervoerder Qbuzz en onderhoudsmaatschappij Stadler. Op hetzelfde terrein verrijst de komende jaren een nieuwe tramremise waar de kantoren van Regiotram onderdeel van uit gaan maken. De nieuwbouw is naar verwachting medio 2017 gereed, op tijd voor de komst van de eerste tramstellen voor de Uithoflijn.

Uithoflijn

Vanaf medio 2018 kunnen reizigers gebruik maken van de Uithoflijn. Provincie en gemeente Utrecht zijn gezamenlijk opdrachtgever van het project en hebben afspraken gemaakt wie wat ontwikkelt en realiseert. Zo is de provincie verantwoordelijk voor de realisatie van de bovenbouw en de aankoop en exploitatie van de trams.

De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg van de onderbaan (de ondergrond waarop de traminfrastructuur komt te liggen) en de inpassing in de omgeving. Vorige week werd een levensgroot model van de nieuwe tram onthuld. Deze is tijdens verschillende open dagen te bewonderen.

Lees ook:

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.