Qbuzz stelt twee nieuwe directieleden aan

Busbedrijf Qbuzz heeft twee nieuwe directieleden. Jan Kouwenhoven neemt sinds 1 september de dagelijkse leiding van Qbuzz op zich. Daarnaast is Gerrit Spijksma aangetrokken als nieuwe CFO bij het bedrijf.

Kouwenhoven werkt sinds de oprichting van Qbuzz bij het bedrijf en heeft bij elke concessie een rol gespeeld. Hij was in Rotterdam, bij HTMBuzz en in Utrecht al concessiedirecteur en heeft het afgelopen jaar diezelfde rol op zich genomen in het noorden van het land. Gerrit Spijksma werkte in het verleden bij Deloitte en heeft de laatste jaren als financieel directeur gewerkt bij McGregor en de Twentsche Kabelfabriek.

Non-actief

Het oude management van Qbuzz bleek betrokken te zijn bij een fraudeschandaal; vandaar dat er gekozen is voor twee nieuwe directieleden. Twee bestuurders van het busbedrijf zijn op non-actief gesteld nadat uit een intern rapport van NS bleek dat de bestuurders vertrouwelijke informatie hadden ontvangen over de OV-concessie in Limburg. De twee bestuurders die op non-actief werden gesteld, waren Annemarie Zuidberg en Marc Miedema. Het adviescontract met de al in februari vertrokken algemeen directeur Leon Struijk werd eveneens ontbonden.

Qbuzz exploiteert buslijnen in de regio’s zuidoost-Friesland, Utrecht, Drenthe en Groningen. In het verleden had Qbuzz ook een aandeel van vijftig procent in HTMbuzz. HTMbuzz ontstond als een joint venture tussen Qbuzz en het Haagse HTM om mee te kunnen dingen met de concessie bus Haaglanden, maar sinds de NS een aandeel van 49 procent nam in HTM Personenvervoer N.V., is HTMbuzz een eigen BV en voor honderd procent een dochter van HTM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.